Martijn Kregting - 30 juli 2021

Cognizant: beste kwartaal ooit met 14,6 procent omzetgroei

Cognizant: beste kwartaal ooit met 14,6 procent omzetgroei image

Cognizant heeft het beste kwartaal ooit achter de rug. De omzet groeide met 14,6 procent jaar-op-jaar naar 4,6 miljard dollar. Dit is de sterkse procentuele groei sinds 2015. Cognizant, dat bedrijfsadvies, informatietechnologie en outsourcingdiensten levert, scoorde boven de verwachtingen van analisten met een omzet die 125 miljoen dollar hoger lag dan de gemiddelde verwachting.

Het afgelopen tweede kwartaal heeft Cognizant 1,5 miljard dollar gestopt in overnames (zoals recent nog van TQS Integration), het terugkopen van aandelen en het uitkeren van dividend. De guidance voor heel 2021 is bijgesteld naar een omzetgroei van 10,2-11,2 procent in constante wisselkoersen, tegen eerder 9-10 procent. Het concern stelt verder voor het eerst in zijn geschiedenis boven de grens van 300.000 werknemers uit te zijn gekomen in het tweede kwartaal.

Portfolio verschoven

“We hebben een sterk tweede kwartaal neergezet", schetst Cognizant-CEO Brian Humphries in een toelichting. "Door gerichte investeringen hebben we onze portfolio verschoven naar sneller groeiende marktsegmenten, terwijl we onze capaciteiten en partnerschappen hebben uitgebreid om klanten te helpen moderne bedrijven op te bouwen. Ik zie een sterker, meer concurrerend Cognizant opkomen, met een groeiend commercieel momentum. We zijn optimistisch over de sector en onze vooruitzichten daarin.”

De omzetresultaten in het tweede kwartaal overtroffen de verwachtingen, voegt Cognizant-CFO Jan Siegmund toe, "gedreven door een verbeterde vraag naar onze diensten en momentum in onze digitale omzet (+20%jaar-op-jaar). "Om aan de sterke vraag van klanten naar onze diensten te voldoen, zijn we doorgegaan met het opschalen van onze wervingscapaciteiten en het investeren in onze mensen."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!