Martijn Kregting - 02 augustus 2021

TSH neemt meerderheidsbelang in MS-cloud expert OfficeGrip

TSH neemt meerderheidsbelang in MS-cloud expert OfficeGrip image

Total Specific Hosting (‘TSH’), een groep samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcing bedrijven, heeft een meerderheidsbelang genomen in Microsoft Cloud expert OfficeGrip. OfficeGrip krijgt hiermee toegang tot kennis en permanent kapitaal om de volgende groeifase vorm te geven en tevens overnames te doen. Hiermee moet het groeipad worden versneld voor klanten en medewerkers. TSH is een portfolio-bedrijf van Strikwerda Investments, investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven.

OfficeGrip is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse spelers op het gebied van Microsoft 365 Cloud-technologie. Met ruim 65 medewerkers biedt het professionele en innovatieve Cloud ICT-oplossingen voor haar klanten in het mkb in Nederland.

Born in the cloud

OfficeGrip is ‘born in the cloud’ en claimt als organisatie altijd een voorloper geweest te zijn binnen het Microsoft Cloud-domein. Door samen te werken met Total Specific Hosting (TSH) heeft OfficeGrip de mogelijkheid om een lange termijn buy-and-build strategie te voeren met als ambitie om dé Microsoft 365 Cloud leverancier voor Nederlandse mkb-organisaties.

Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur, oprichters van OfficeGrip spreken over een stap in de logische volgende groeifase voor het bedrijf. "Onze strategie is om organische groei te combineren met overnames in marktsegmenten waar wij sterk in zijn. Daarmee kunnen we ons portfolio en klantenbestand verder uitbouwen. We zullen dan ook gericht zoeken naar uitbreiding met ‘born in the cloud’ spelers, en partijen die een partner zoeken om deze transformatie naar de cloud door te maken. Hiermee kunnen nog meer klanten gebruik maken van de bewezen cloud-oplossingen van OfficeGrip. Ons volledige managementteam zal doorgaan in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren."

Lange-termijn investeringshorizon

Strikwerda Investments (SI) is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote mkb-ondernemingen. Het is een Nederlands investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector. SI is meerderheidsaandeelhouder in het ICT-outsourcing bedrijf TSH en zal dat na deze transactie ook in OfficeGrip worden. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep.

"OfficeGrip heeft bewezen dat zij een sterke generieke aanpak hebben om opdrachtgevers naar de Microsoft cloud te brengen", stelt Matthieu van Amerongen, managing director van Strikwerda Investments en CEO van Total Specific Hosting. "Deze aanpak is toepasbaar voor elk type mkb-bedrijf, waardoor OfficeGrip een sterke pijler is voor onze groei in diverse marktsegmenten. Het geeft daarnaast de andere bedrijven binnen TSH de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren. Mitch en Jacob zijn een welkome aanvulling op ons team van ambitieuze ondernemers."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!