Martijn Kregting - 07 augustus 2021

Rapid Circle koopt Australische Adopt & Embrace

Rapid Circle koopt Australische Adopt & Embrace image

Rapid Circle neemt het in Australië gevestigde Adopt & Embrace over. Met de acquisitie van deze Microsoft-partner op het gebied van adoptie en change management versterkt de Nederlandse Microsoft cloud-specialist zijn positie en expertise op het gebied van duurzame adoptie van Microsoft 365. Verder wordt de dienstverlening rond het menselijk en strategisch aspect van de moderne werkplek uitgebreid.

De overname van Adopt & Embrace is na Portiva en Insync Technology de derde acquisitie van Rapid Circle dit jaar. Het betekent een volgende stap in verwezenlijken van de ambitieuze groeiplannen van de organisatie, aldus Harold Punter, CEO van Rapid Circle. Bbeide organisaties krijgen meer slagkracht om klanten wereldwijd te bedienen en gezamenlijk de adoptie van Microsoft-oplossingen te verhogen. Met het toevoegen van Adopt & Embrace telt Rapid Circle nu meer dan 350 medewerkers en heeft het kantoren in Amsterdam, Den Haag, Nieuwegein, Pune, Brisbane en Melbourne.

Focus op menselijke aspect

Adopt & Embrace onderscheidt zich volgens Punter als Microsoft Workplace partner door geen technologie te implementeren, maar zich juist te focussen op het menselijke aspect van technologie, de adoptie ervan en het begeleiden van de verandering die daarmee gepaard gaat. Het is de eerste organisatie wereldwijd die de Adoption & Change Management Advanced Specialisation van Microsoft behaalde, een certificering die Rapid Circle ook in huis heeft. Hiermee zijn klanten verzekerd van de beste specialisten op dit gebied.

“Digitale verandering gaat om veel meer dan alleen technologie en tools”, stelt Punter. “Om het maximale resultaat te realiseren met cloud-oplossingen werk je ook aan de mindset en skills van gebruikers. Door dit te combineren met de juiste tools wordt de kans op een succesvolle adoptie aanzienlijk vergroot. We zien dat klanten onze holistische aanpak en expertise op dit gebied waarderen. Met de overname van Adopt & Embrace kunnen we onze krachten bundelen en de best practices die we beide hebben opgedaan benutten om klanten te helpen meer impact te maken met digitale initiatieven.”

Ambitie: wereldwijde Microsoft-specialist

Rapid Circle, in 2020 bekroond tot wereldwijd Microsoft Partner of the Year, ziet de overname behalve als versterking van kennis en kunde op het gebied van de cloud workplace als een volgende stap naar het strategische doel om binnen vijf tot zeven jaar uit te groeien tot een wereldwijde Microsoft-specialist.

Om dit doel te bereiken ontving het bedrijf vorig jaar een investering van private equity-maatschappij Mentha Capital, brengt Punter in herinnering. “We hebben de ambitie een organisatie neer te zetten met meer dan 100 miljoen euro omzet en 1000 medewerkers die alle ruimte en support krijgen om te groeien in hun carrière. Met de acquisitie van Adopt & Embrace, en eerder dit jaar van Portiva en Insync Technology, werken we hier heel concreet naartoe.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!