Martijn Kregting - 08 augustus 2021

Leaseweb breidt uit naar Canadese markt met overname iWeb

Leaseweb Global neemt iWeb over, een Canadese branchegenoot op het gebied van cloudhosting, serverhosting en gehoste oplossingen. Met de overname bouwt Leaseweb naar eigen zeggen een significante aanwezigheid op de Canadese markt op, die nu qua omzet na Nederland en de VS de derde regio vormt voor het bedrijf. Het is de meest recente overname van Leaseweb in de regio, na ServInt in 2018, Nobis Technology Group in 2016 en Shore.net in 2013.

iWeb werd opgericht in 1996 en maakte voorheen deel uit van INAP. Het bedrijf biedt dedicated servers en cloudhosting vanuit drie datacenters in Montréal. De datacenters bieden werk aan 92 medewerkers en leveren wereldwijde verbindingen via ISP-peering in Montréal en Tier 1 providers. Klanten hebben toegang tot Dedicated Servers, Private Cloud, Security Services en Colocatie. Het bedrijf werkt voor 99 procent op groene waterkrachtenergie en host duizenden servers voor klanten uit allerlei sectoren.

De metropoolregio Montréal is een groeikern voor organisaties die afhankelijk zijn van krachtige, betrouwbare en veilige datacenter- en cloudinfrastructuur. In 2019 is de stad nog uitgeroepen tot Data Centre Location of the Year in de 12th Datacloud Global Awards.

Integratie iWeb

De integratie van iWeb in het wereldwijde netwerk van Leaseweb geeft huidige en toekomstige klanten de mogelijkheid om probleemloos uit te breiden in de regio en om te profiteren van wereldwijd beschikbare cloudinfrastructuur, aldus Leaseweb. De overname moet ook een aantrekkelijke optie bieden voor organisaties die aanwezig willen zijn op de Noord-Amerikaanse markt, zonder hun data in de VS te hosten.

Con Zwinkels, CEO van Leaseweb Global, stelt de ontwikkeling van iWeb al een aantal jaar met veel interesse gevolgd te hebben. "Het bedrijfs-DNA lijkt sterk op het onze, en we weten dat ze veel aanvullende diensten en vaardigheden meenemen voor onze activiteiten in Canada. Ze zijn absolute experts op het gebied van hosting en ze begrijpen precies wat Canadese klanten nodig hebben."

Roberto Montesi, CEO van iWeb stelt Leaseweb lang bewonderd te hebben als concurrent. "Nu, als collega's, kijken we ernaar uit om binnenkort een nieuw aanbod uit te rollen in Montréal, passend bij het portfolio van Leaseweb. Dit is een spannende stap in onze ontwikkeling en het zorgt ervoor dat Canada een grote rol gaat spelen in het toekomstige succes van Leaseweb."

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!