Wouter Hoeffnagel - 12 augustus 2021

PLTFRM brengt gelijkgestemde klanten en IT-dienstverleners bij elkaar

PLTFRM brengt gelijkgestemde klanten en IT-dienstverleners bij elkaar image

De nieuwe Nederlandse tech startup PLTFRM brengt gelijkgestemde klanten en IT-dienstverleners bijeen. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar, is single point of contract voor zowel klant als partners en regisseert de samenwerkende ecosystemen. Bedrijven kunnen op deze manier bij PLTFRM IT-diensten afnemen bij een set van samenwerkende experts. Door het aanbieden van een grotere keuzevrijheid bij het inkopen van IT-diensten democratiseert PLTFRM de markt voor IT dienstverlening.

“Succesvolle IT-diensten moeten voor iedere organisatie bereikbaar zijn, maar helaas falen veel IT-projecten nog te vaak. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten niet onder controle, ontstaat er een verstoorde klant-leverancier relatie of voldoen de projectresultaten niet aan de verwachtingen”, aldus Jasper Fioole, medeoprichter van PLTFRM. “Met onze aanpak willen we laten zien dat het ook anders kan. We starten projecten met heldere en uniforme verwachtingen, werken transparant samen met alle betrokken partijen en ontzorgen klanten met feitelijke data gedreven IT regie. Op deze manier worden bekende valkuilen voorkomen en floreert het collectief.”

Ruim 50 partners waaronder BPSolutions, OGD, KBenP, Fairbanks en Nekst-IT sloten zich reeds aan bij PLTFRM. Momenteel worden er daarmee ruim 150 diensten aangeboden en zijn de eerste opdrachten aan PLTFRM gegund.

Alternatief voor traditionele outsourcing

“Door het brede aanbod aan IT-dienstverleners en IT-diensten is PLTFRM in staat een gespecialiseerd alternatief te bieden voor traditionele outsourcing bij één leverancier. Er zijn in Nederland zoveel innovatieve dienstverleners die minder kansen krijgen doordat ze zich specialiseren. Dat is zonde”, zegt Rolf van Anholt, medeoprichter van PLTFRM. “Onze partners worden zorgvuldig geselecteerd en excelleren in een vakgebied of expertise. Door deze partners samen te laten werken creëer je krachtige ecosystemen die hoge kwaliteit dienstverlening bieden voor iedere mogelijke IT uitdaging. Met de hulp van PLTFRM wordt het voor deze voornamelijk Nederlandse boutique dienstverleners mogelijk zowel overheden, grote bedrijven als MKB-bedrijven in samenwerking te ondersteunen.”

“Dat leidt tot mooie kansen”, vult medeoprichter Sander Ellerman van PLTFRM aan. “Er zijn zoveel innovatieve diensten die het verschil kunnen maken maar nog weinig bekendheid genieten. Met PLTFRM krijgen organisaties eenvoudig toegang tot aanvullende diensten die anders onbekend of moeilijk vindbaar zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld ter bevordering van de circulaire economie samengewerkt met een dienstverlener die economisch afgeschreven laptops opnieuw kan inzetten of recyclen. Deze kunnen hierdoor bij zorg- of onderwijsinstellingen terecht komen waar de hardware een tweede leven krijgt. Ook wordt er onder andere gewerkt met specialisten op het gebied van cybersecurity. Door meerdere diensten te combineren ontstaat een gelaagd cybersecurity model dat ransomware aanvallen beter voorkomt dan door de inzet van slechts één oplossing. De mogelijkheden van het model zijn eindeloos.”

Voor het einde van dit jaar wil PLTFRM het belang van samenwerken binnen IT breed onder de aandacht hebben gebracht en wil zij een aansprekend portfolio aan klanten bedienen. Om die doelstelling te behalen participeert PLTFRM in aanbestedingen, ontwikkelt het standaard samenwerkingen voor onder andere cybersecurity, werkplekken, applicatie ontwikkeling, cloud, circulaire IT en deelt PLTFRM kennis over digitale transformatie en leveranciers management.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!