Martijn Kregting - 12 augustus 2021

Web Summit aankomende november weer fysiek evenement

Europa's grootste tech-event - de Web Summit - zal in november terugkeren als een fysiek evenement in Lissabon. Dat bevestigden de organisatoren woensdag aan Reuters. In 2020 werd het evenement jaar online gehouden vanwege de coronaviruspandemie.

Web Summit CEO Paddy Cosgrave stelde vorig jaar november bij de online versie van de Web Summit dat de locatie, de Altice Arena in Lissabon, was geboekt voor 2021. Hij verwachtte destijds al dat het evenement ‘in person’ zou terugkeren. De organisatoren geven nu aan dat ze regelmatig contact hebben met gezondheidsautoriteiten om een COVID-veilig evenement op te zetten.

Sociale afstand mogelijk

Er is nog niet besloten of mondmaskers of tests nodig zullen zijn, vertelde communicatiemanager Katherine Farrell aan Reuters, maar de locatie wordt voorbereid om ervoor te zorgen dat sociale afstand mogelijk is.

Volgens de huidige plannen van de Portugese regering wordt het verplichte gebruik van maskers in buitenruimtes in september afgeschaft, maar blijft het verplicht bij grote bijeenkomsten en is het binnen verplicht. Delen van de conferentie zullen online worden gestreamd, zoals ook al het geval was voorafgaand aan de pandemie, aldus Farrell.

Meer dan 1.000 sprekers en 1.250 startups staan opgelijnd om de Summit bij te wonen, die zal plaatsvinden van 1-4 november. Vorig jaar woonden zo'n 104.000 bezoekers het online-evenement bij. De organisatoren stellen dat ze dit jaar meer dan 40.000 mensen verwachtten om de conferentie bij te wonen. Iets minder dan 70.500 tickets werden verkocht in 2019.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!