Redactie - 15 september 2021

Apple presenteert nieuwe iPhones, Watch en iPads

Apple presenteert nieuwe iPhones, Watch en iPads image

Apple presenteert nieuwe iPhones, Watch en iPads. Zo heeft Apple de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max onthuld, die de grenzen van de mogelijkheden van smartphones verleggen. Beide modellen zijn van binnen en buiten opnieuw ontworpen. Zo zijn ze uitgerust met een compleet nieuw Super Retina XDR-display met ProMotion. Dit heeft een adaptieve refresh-rate van maximaal 120 Hz, waardoor het scherm nog aanraakgevoeliger is en dus sneller reageert.

Het pro-camerasysteem krijgt volgens Apple zijn grootste vooruitgang ooit met nieuwe ultragroothoek-, groothoek- en telefotocamera's die foto's en video maken, mogelijk gemaakt door prestaties van A15 Bionic. iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier prachtige kleuren: grafiet, goud, zilver en de nieuwe kleur Sierra Blue. Bestellen kan al vanaf vrijdag 17 september, waarna ze vanaf vrijdag 24 september leverbaar zijn.

Verder heeft Apple de iPhone 13 en iPhone 13 mini geïntroduceerd: de nieuwste generatie van de beste smartphone ter wereld, met een prachtig nieuw design met strakke afgeplatte randen in vijf schitterende nieuwe kleuren. Beide modellen zijn voorzien van grote technologische innovaties, waaronder het meest geavanceerde dual camera-systeem in een iPhone ooit. Het device heeft een nieuwe groothoekcamera met grotere pixels en optische beeldstabilisatie (OIS) met sensorverschuiving, waardoor foto’s en video’s bij weinig licht er nog beter uitzien. Daarnaast is er nu een nieuwe manier om de iPhone-camera te personaliseren met Fotografische stijlen en geeft de Filmmodus video’s een compleet nieuwe dimensie. iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn supersnel en tegelijkertijd efficiënt in hun batterijverbruik, en zijn uitgerust met een A15 Bionic-chip, langere batterijduur, een helderder Super Retina XDR-display waarop content to leven komt, valbestendigheid dankzij Ceramic Shield, dubbel zoveel opslagruimte (128 GB) en geavanceerde 5G-ondersteuning, en ze voldoen aan de toonaangevende waterbestendigheidsnorm IP68. iPhone 13 en iPhone 13 mini zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren roze, blauw, middernacht, sterrenlicht en (PRODUCT)RED.1 Vanaf vrijdag 17 september zijn ze alvast te bestellen en vanaf vrijdag 24 september zijn ze leverbaar.

Apple heeft verder de Apple Watch Series 7 aangekondigd, met een opnieuw ontworpen Always-On Retina-display met aanzienlijk meer schermoppervlak en dunnere randen. Door de dunnere randen is het schermoppervlak gemaximaliseerd, terwijl de afmetingen van de Watch nauwelijks veranderd zijn. De Apple Watch Series 7 heeft zachtere, meer afgeronde hoeken gekregen en het display heeft een ichtbrekende rand, zodat de wijzerplaten schermvullend kunnen worden weergegeven en apps naadloos overgaan op de kast. Apple Watch Series 7 heeft ook een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, waardoor deze beter leesbaar en gebruiksvriendelijker is, plus twee unieke wijzerplaten — Contour en Modular Duo — die speciaal zijn ontworpen voor het nieuwe apparaat. Met de verbeteringen aan het scherm profiteren gebruikers van dezelfde batterijduur van 18 uur, nu aangevuld met 33 procent sneller opladen.

Apple heeft verder de Pad mini geïntroduceerd, met een groter 8,3-inch Liquid Retina-display en in vier kleuren. De nieuwe iPad mini is uitgerust met de gloednieuwe A15 Bionic-chip en heeft tot 80% snellere prestaties dan de vorige generatie. Daarmee is dit de meest veelzijdige iPad mini ooit. Dankzij de nieuwe USB-C-poort kun je sneller met externe apparaten werken en de Cellular-modellen met 5G maken mobiel werken nog flexibeler. Met de nieuwe geavanceerde camera’s, Middelpunt en ondersteuning voor Apple Pencil (2e generatie) hebben gebruikers nieuwe mogelijkheden in handen om foto’s en video’s te maken, contact te houden met vrienden en familie en hun ideeën direct vast te leggen zodra ze een ingeving krijgen. De nieuwe iPad mini is vanaf vandaag alvast te bestellen en ligt vanaf vrijdag 24 september in de winkel.

Apple heeft tot slot de nieuwe iPad (9e generatie) geïntroduceerd, met de krachtige A13 Bionic-chip die nog meer prestaties en mogelijkheden biedt in de populairste iPad, terwijl de batterij de hele dag meegaat.1 De nieuwe iPad is verkrijgbaar vanaf slechts € 389 en heeft een 10,2-inch Retina-display met True Tone, een 12?MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met ‘Middelpunt’, ondersteuning voor Apple Pencil (1e generatie) en Smart Keyboard, het intuïtieve iPadOS 15 en twee keer zoveel opslagruimte als de vorige generatie. De nieuwe iPad is vanaf vandaag te bestellen op apple .com en vanaf vrijdag 24 september in de winkels.

Analyse Canalys

Onderzoeksbureau Canalyse heeft de Apple wereldwijde smartphone-verzendingen en groei in kaart gebracht over het eerste halfjaar van 2021:

H1 2020: 82 miljoen stuks
H1 2021: 98 miljoen eenheden (+19% YoY, 15% marktaandeel)
"Apple's sterke groei zette zich voort in de eerste helft van 2021, aangedreven door de iPhone 12 - die de best verkochte smartphone wereldwijd was voor H1."

Apple wereldwijd aandeel smartphoneverzendingen, per model, H1 2021:

iPhone 12 Pro Max: 22%
iPhone 12 Pro: 21%
iPhone 12: 24%
iPhone 12 mini: 6%
Overige: 27%

Wereldwijd Smartphone-zendingen aandeel per schermgrootte (alle merken):

H1 2020:
Onder 5,5”: 9%
5,5”-6,4”: 55%
6.5” en hoger: 36%
H1 2021:
Onder 5,5”: 5%
5,5”-6,4”: 31%
6.5” en hoger: 65%

"De snelle verschuiving naar grote schermen is de afgelopen 18 maanden versneld, omdat mensen steeds meer communiceren, video-inhoud bekijken en gamen op hun smartphones."

Wereldwijd aandeel smartphoneverzendingen, boven US $ 600, per merk, H1 2021:

H1 2020: 53% Apple, 47% anderen
H1 2021: 62% Apple, 38% anderen
“De vraag naar premium smartphones is dit jaar sterk geweest, ondanks recente uitbraken van COVID-19. Klanten worden teruggetrokken naar vlaggenschipapparaten naarmate de economieën herstellen en klanten hebben meer zekerheid over hun toekomstige baanvooruitzichten en financiën.”

"Globale tekorten aan componenten zorgen ervoor dat veel leveranciers prioriteit geven aan high-end apparaten en minder prioriteit geven aan de low-end, wat de wereldwijde smartphonemarkt in de tweede helft van 2021 in de premium richting zal scheeftrekken."

Apple wereldwijde Smartwatch-zendingen delen:

H1 2020: 11 miljoen stuks
H1 2021: 16 miljoen eenheden (+37% YoY, 49% marktaandeel)
“Apple domineert al jaren de markt voor smartwatches. In het tweede kwartaal van 2021 was 51% van de wereldwijd verzonden smartwatches afkomstig van Apple, gedreven door de sterke prestaties van Watch Series 6.”

Wereldwijd aandeel van True Wireless Stereo (TWS)-zendingen van Apple:

H1 2020: 39 miljoen stuks
H1 2021: 35 miljoen eenheden (-12% YoY, 30% marktaandeel)
“Het aandeel van Apple in de wereldwijde TWS-zendingen is afgenomen, aangezien er vorig jaar geen nieuwe generatie TWS is gelanceerd. Een nieuw model van Apple zou de groei helpen versnellen en de druk op de verouderende AirPods (2e generatie) en AirPods Pro verlichten”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!