Witold Kepinski - 27 september 2021

EZK staatssecetaris Mona Keijzer vertrokken

EZK staatssecetaris Mona Keijzer vertrokken image

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, is ontslagen. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de staatssecretaris aan hem en het Koninkrijk bewezen.

Mona Keijzer, die zich ook sterk maakte voor de Nederlandse ICT-branche, is ontslagen na een publicatie van een interview in De Telegraaf. Daar heeft ze haar ongenoegen uitgesproken over de coronatoegangsbewijs app en waar het wel en niet gebruikt mag worden. Met deze uitspraak week ze af van het kabinetsbeleid.

Minister-president Rutte verklaart: "De uitspraken van de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, gedaan in het interview van de Telegraaf, verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn. De minister-president heeft besloten, met instemming van de minister van Economische Zaken en Klimaat, en na overleg met de drie viceminister-presidenten de genoemde staatssecretaris voor te dragen voor ontslag met onmiddellijke ingang. De werkzaamheden worden overgenomen door de minister van Economische Zaken en Klimaat, Stef Blok."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!