Redactie - 28 september 2021

Transitieprofs biedt servicemanagement tooling ITSM360

Transitieprofs biedt servicemanagement tooling ITSM360 image

Transitieprofs haalt servicemanagement tooling ITSM360 - gebouwd op Microsoft 365 - vanuit Denemarken naar de Benelux. De IT-regieadviseur uit Houten sluit hiermee aan op de vraag naar betere integratie en automatisering van dienstprocessen. Transitieprofs gelooft dat de huidige systemen te complex zijn en te weinig integratie- en automation mogelijkheden bieden en zet daarom vol in op ITSM360.

Alleen al in Nederland werken ruim 74.000 organisaties met Microsoft 365 en in de Benelux gaat het om ruim 120.000 ondernemingen (bron Statistica.com). Voor Transitieprofs is het daarom een logische stap dat ITSM-tooling integraal vanuit de Microsoft-omgeving geleverd gaat worden. Niet alleen biedt dit eenvoudigere integratie met het Microsoft-ecosysteem, maar het levert ook uitgebreide automation mogelijkheden door Power Automate. Daarnaast biedt het enorme securityvoordelen om IT-dienstverlening vanuit de eigen Microsoft tenant te regelen.

Het op Microsoft gebouwde ITSM kan breed worden ingebed in organisaties en niet alleen voor IT. Zo wordt het systeem internationaal al veelvuldig ingezet om HR- en facilitaire dienstverlening te leveren en te automatiseren: van het boeken van een bureau tijdens Covid-19 tot en met het reserveren van een vergaderzaal, inclusief catering en online Teams-faciliteiten. Het systeem wordt uiteraard gebruikt voor IT Service Management, waarbij de gebruiker aanvragen en incidenten kan initiëren vanuit Microsoft Teams.

Het op Microsoft gebouwde ITSM360 is multi-tenant, dus ook geschikt voor bedrijven met meerdere dochterondernemingen en voor Managed Service Providers. Deze bedrijven kunnen vanuit een centrale omgeving meerdere klanten en vestigingen bedienen.

“Wij werken met een complete reeks aan ITSM-mogelijkheden, waardoor de klant niet wordt geconfronteerd met losse modules en ingewikkelde pricing. De eerste opgetekende klanten hebben ten opzichte van hun bestaande ITSM-tooling een ROI die korter is dan een jaar”, aldus Dennis Daalhuizen, eigenaar van Transitieprofs.

Vanaf vandaag kunnen bedrijven in en rondom Nederland zich aanmelden voor een Proof of Concept, waarmee ze de voordelen van IT Service Management tooling vanuit hun eigen Microsoft tenant kunnen ervaren. Er is één licentievorm die alle facetten van IT Service Management bevat.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!