Martijn Kregting - 05 oktober 2021

Swyx gaat verder als Enreach Duitsland

Swyx gaat verder als Enreach Duitsland image

Het Duitse Swyx (Dortmund) heeft met ingang van 1 oktober 2021 de naam van de Enreach Groep overgenomen en gaat als Enreach opereren. Swyx maakt sinds 2018 deel uit van Enreach. De stap moet het Enreach-merk in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitersland) versterken, evenals haar positie in Europa. De rebranding van Swyx is een voorbeeld van hoe Enreach zijn integratiestrategie uitvoert en synergieën realiseert, ondersteund door een steeds eenduidigere merkaanwezigheid op zijn Europese markten, aldus de aanbieder van UC-oplossingen.

"We zijn als groep naar elkaar toe gegroeid en daarom is het tijd om met een eenduidige naam onder één merkparaplu samen te komen", stelt Ralf Ebbinghaus, CEO van Enreach Duitsland. Met de naam Enreach laten we duidelijk zien wie we zijn: hét Europese merk dat impactvolle communicatie mogelijk maakt. Onze oplossingen zijn erop gericht om bedrijven efficiënter en succesvoller te laten werken. Als Enreach ondersteunen wij onze channelpartners bij het ontsluiten van nieuwe groeikansen door het aanbieden van een aanzienlijk uitgebreid portfolio dat gebruiksvriendelijke software combineert met innovatieve netwerktoegangs- en productiviteitsdiensten."

'Stap naar marktleiderschap'

De rebranding van Swyx naar Enreach is volgens Enreach-CEO Stijn Nijhuis een volgende belangrijke stap in de ambitie om Europa's UC-marktleider te worden, met als basis een samenhangende visie en een schaalbaar groeipotentieel. "Swyx heeft zich gevestigd als een belangrijke speler met een sterk partnernetwerk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, die bedrijven in staat stelt hun manier van werken te transformeren, en goed is toegerust voor verdere groei in deze belangrijke Europese regio."

Als Enreach biedt Swyx zijn klanten en partners in de DACH-regio nu een breder portfolio aan oplossingen voor de digitalisering van communicatie en samenwerkingsloplossingen. Het huidige aanbod omvat het volledige UC-spectrum inclusief clouddiensten, maar ook inhouse installatie en hybride modellen. Chat- en voicebots, evenals cloud contact center- en productiviteitsoplossingen zullen voor het einde van het jaar ook beschikbaar zijn voor klanten in Duitsland.

Enreach is in 2018, ondersteund door investeringsmaatschappij Waterland, ontstaan uit de combinatie van Swyx met Voiceworks Nederland en het in Frankrijk gevestigde Centile Telecom Applications (al gerebrand naar Enreach for Service Providers). Sindsdien heeft de groep een buy-and-build strategie gecombineerd met organische groei. De rebranding van Swyx is het resultaat van een ontwikkeling waarbij de afzonderlijke Enreach-bedrijven zijn samengegroeid tot één geïntegreerde groep.

Swyx blijkt productnaam

Swyx blijft bestaan als productmerk en naam van de Swyx-producten, terwijl het productaanbod zal blijven groeien met meer clouddiensten. Op deze manier kunnen verkooppartners het merk blijven gebruiken richting hun klanten.

Arctic Wolf BW vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!