Redactie - 15 oktober 2021

CoreView pakt pijnpunten Microsoft 365 aan

CoreView pakt pijnpunten Microsoft 365 aan image

Tal van organisaties werken met Microsoft 365. Maar de standaard beheertools zijn niet afdoende. Daarom gebruikt bijvoorbeeld Fugro CoreSuite van CoreView. Voor een beter overzicht van alle SaaS-applicaties. Anthony Atiye (foto), Territory Sales Manager Benelux bij CoreView gaat in op de praktijk van alledag om te laten zien wat de voordelen zijn van CoreSuite.

Fugro, wereldwijd de toonaangevende Geo-data specialist heeft een IT-afdeling die zowel Microsoft 365 als Azure ondersteunt. Na gebruik te hebben gemaakt van de gratis Admin Center-portal, kwam Fugro er al snel achter dat de rapportage- en beheermogelijkheden die Microsoft bood, de gedetailleerde mogelijkheden misten om hun gedistribueerde activiteiten in zestig verschillende landen over de hele wereld effectief te beheren.

Een belangrijke vereiste was de mogelijkheid om License Pools toe te wijzen aan elke business unit. Aangezien veel van de business units opereren als afgescheiden afdelingen met hun eigen budgetten, wilden ze ervoor zorgen dat een nauwkeurige kostenberekening werd opgezet binnen de Microsoft 365-omgeving om de licentieverdeling dienovereenkomstig te controleren. Microsoft 365 biedt alleen een ‘single bucket’ admin benadering voor beschikbare licenties, wat resulteerde in verwarring wanneer maandelijkse boekhoudkundige rapporten werden toegepast. Bijgevolg wist het IT-team dat het een meer flexibele beheeraanpak nodig had om het licentiebezit en de administratie te optimaliseren.

Fugro had ook behoefte aan specifieke rapportage op regelmatige basis om trends in het gebruik te monitoren en licenties van inactieve accounts te hergebruiken. “Zonder inzicht in het gebruik per werklast binnen elke business unit, en up-to-date informatie over actieve versus inactieve gebruikers, erkenden de IT-groepen dat het bijna onmogelijk zou zijn om proactief een nauwkeurig abonnementsmodel te onderhouden voor kostenbeoordelingen door leidinggevenden. “CoreSuite voorziet in al hun behoeften”, stelt Atiye.

Lees het hele interview: CoreView: beheer SaaS applicaties in één console.

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Arctic Wolf BW vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!