Redactie - 19 oktober 2021

Microsoft patcht Windows 11 om prestatieproblemen AMD Ryzen processoren

Microsoft patcht Windows 11 om prestatieproblemen AMD Ryzen processoren image

Microsoft gaat een patch uitbrengen voor Windows 11 waarmee de prestatieproblemen van systemen die draaein op een AMD Ryzen processor opgelost zouden moeten worden. Nadat Windows 11 verscheen, bleek dat sommige applicaties op systemen die aangedreven worden door de AMD Ryzen processor tot 15 procent trager zijn dan voorheen

Het gaat om twee incidenten die de prestaties op het nieuwe besturingssyteem kunnen beïnvloeden. Bij het eerste gaat het om de latency in de L3 cache die drie keer hoger zou liggen ten opzichte van Windows 10. Dat heeft gevolgen voor de memory subsystem access time waarbij sommige applicaties drie tot vijf procent slechter presteren. Voor 'games vaak gebruikt in eSports' kan dat tien tot vijftien procent zijn. Al zegt AMD niet om welke spellen het gaat.

Microsoft heeft afgelopen weken volgens bronnen van Ars Technica binnen het Insiders-programma een patch voor Windows 11 getest die de prestatieproblemen van de AMD Ryzen processor zouden oplossen. Deze patch wordt naar verluidt binnen enkele dagen uitgebracht door Microsoft. 

Vorige week bracht Microsoft al een update uit voor Windows 11. Verwacht werd dat deze update de problemen met AMD Ryzen processoren zou oplossen, echter bleek dat de prestatieproblemen bij sommige gebruikers juist verergerde. Nu blijkt dat de focus van de update van vorige week nog niet lag op de prestatieproblemen met AMD-processoren. AMD liet na het verschijnen van de Microsoft update al weten dat er nog steeds gewerkt werd aan een oplossing voor het probleem. 

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!