Redactie - 19 oktober 2021

Okta verbetert Customer Identity met Auth0 en Okta Workflows

Okta verbetert Customer Identity met Auth0 en Okta Workflows image

Identity-provider Okta heeft op het jaarlijkse Showcase-evenement verbeteringen aangekondigd voor zowel Okta's als Auth0’s aanbod voor Customer Identity and Access Management (CIAM), bijgewerkte beschikbaarheid van Okta Workflows en de lancering van het Auth0 Identity Platform op Microsoft Azure. Daarnaast presenteerde Okta de plannen om te gaan opereren als één gecombineerd bedrijf met twee CIAM-productunits van zowel Okta als Auth0, waardoor klanten meer keuze hebben in hoe ze CIAM willen inzetten.

De voortdurende investeringen in Okta's CIAM-aanbod omvatten de releases van belangrijke nieuwe mogelijkheden, waaronder Device Authorization Grant, branding en aangepaste beheerdersrollen.

Device Authorization Grant vereenvoudigt en beveiligt volgens Okta de registratie en toegang voor eindgebruikers met betrekking tot input-beperkte, gedeelde en IoT-apparaten (zoals Smart TV-apps, slimme luidsprekers, kiosken en terminals), waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd, het aantal afgebroken registraties wordt verminderd en de veiligheid voor gebruikers wordt verhoogd - ongeacht de interface.

Middels branding kunnen klanten sneller live met consistente branding voor login, foutmeldingspagina's en e-mailtemplates zonder uren aan develop-tijd te verspillen. Klanten kunnen hun brandingtemplates implementeren zonder aangepaste code toe te voegen, wat uiteindelijk zorgt voor implementatiegemak.

Aangepaste beheerdersrollen stellen Super Admins in staat om het principe van de minste privileges te volgen door granulaire rollen voor admins te creëren om hun gebruikers, groepen en applicaties te beheren. Het maakt het mogelijk om eenvoudig een flexibele beheeraanpak toe te passen die past bij elke unieke organisatiestructuur, zodat iedere beheerder het juiste toegangsniveau heeft.

Okta Workflows

Tijdens Showcase kondigde Okta ook vernieuwde beschikbaarheid voor Okta Workflows aan, als een nieuw stand alone-aanbod met uitgebreide mogelijkheden. Okta Workflows automatiseert complexe identity-centrische bedrijfsprocessen voor veel van 's werelds bekendste merken. Klanten kunnen volgens Okta gebruik maken van de kracht van identity om uitdagingen op het gebied van beveiliging, productiviteit en gebruikerservaring op te lossen en kunnen zij kiezen uit verschillende ontwikkelstijlen, van low-code tot no-code. Iedere klant kan nu gebruik maken van Okta Workflows om elke identity use case op te lossen: van provisioning en security tot customer privacy en meer. Klanten kunnen kosteloos aan de slag met de optie om na vijf workflows te upgraden.

Connectoren voor Jamf en Microsoft Teams

Nieuwe vooraf gebouwde connectoren voor Okta Workflows naar Jamf en Microsoft Teams stellen klanten volgens Okta in staat om eenvoudig de beste productiviteits- en device ops-tooling te integreren. Daarnaast kunnen sjablonen voor Okta Workflows worden gedownload en gebruikt zoals ze zijn, of kunnen deze worden aangepast aan de unieke behoeften van hun organisatie om de integratie nog meer plug-and-play te maken. De nieuwe sjablonen die beschikbaar zijn voor klanten, zijn onder andere Suspicious Activity Alerts, gepersonaliseerde en omni-channel ervaringen met Progressive Profiling.

Auth0 Identity Platform op Microsoft Azure

Verder heeft Okta de lancering aangekondigd van het Auth0 Identity Platform, dat een productunit is binnen Okta, op Microsoft Azure. De lancering geeft volgens het bedrijf klanten de mogelijkheid om vanuit Auth0 te kiezen voor Azure als cloud deployment-optie. Okta stelt dat organisaties vaak een moeilijke keuze moeten maken tussen het selecteren van een CIAM-oplossing die hun productdifferentiatiedoelen ondersteunt of een oplossing die voldoet aan hun technische eisen en wettelijke vereisten. Auth0's moderne identity-platform neemt deze noodzaak om te kiezen weg door organisaties te voorzien van tools die zijn ontworpen om de beveiliging, compliance en data residency behoeften te ondersteunen die op hen van toepassing kunnen zijn.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies van Okta, waaronder Device Authorization Grant, Branding en Custom Administrator Roles, zijn vandaag allemaal beschikbaar in early access. Klanten kunnen in het Okta Admin Dashboard kiezen om alle drie de nieuwe mogelijkheden te gebruiken. Device Authorization Grant en Branding zullen algemeen beschikbaar zijn vanaf medio het vierde kwartaal van dit jaar en Custom Administrator Roles zullen algemeen beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2022. Okta Workflows zullen beschikbaar zijn als een standalone aanbod vanaf november 2021; nieuwe connectoren en sjablonen zullen ook beschikbaar zijn vanaf najaar 2021.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!