Redactie - 03 november 2021

NEC verlengt overeenkomst met Intermedia Cloud Communications

NEC verlengt overeenkomst met Intermedia Cloud Communications image

NEC heeft de duur van de initiële looptijd van haar exclusieve wereldwijde partnerschap met Intermedia Cloud Communications verlengd van 5 naar 10 jaar. Daarnaast maakt de uitgebreide overeenkomst NEC de exclusieve reseller van Intermedia UCaaS- en CCaaS-diensten in Japan, de grootste markt van NEC, voor de verlengde duur van de initiële termijn. NEC heeft ook toegezegd 40 miljoen dollar aan gewone Intermedia-aandelen te kopen, gelijktijdig met, en onder voorbehoud van, de afronding van de geplande beursgang van Intermedia.

NEC selecteerde Intermedia in april 2020 als exclusieve aanbieder. In de 18 maanden sinds het partnerschap werd gevormd, hebben de twee de NEC Univerge Blue-servicesuite ontwikkeld en gelanceerd, dat onder andere cloudspraak, videoconferenties, chat, bestandssynchronisatie en delen, back-up en omnichannel contactcenter omvat voor markten in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific.

Deze uitbreiding van de samenwerking en investeringsaankondiging vindt plaats tegen de achtergrond dat NEC de Univerge Blue-portfolio van cloudcommunicatie- en samenwerkingsservices uitbreidt: Univerge Blue Connect Bridge. Connect Bridge, gezamenlijk ontwikkeld door NEC en Intermedia, en aangedreven door Intermedia's cloudplatform, breidt NEC's on-premises zakelijke telefoonsystemen uit naar de cloud via mobiele en desktop-applicaties, terwijl ook chat-, videoconferentie- en bestandssamenwerkingsmogelijkheden worden toegevoegd. Het resultaat is een geïntegreerd, alles-in-één, UCaaS-aanbod, ontworpen om NEC-klanten in staat te stellen overal te communiceren en samen te werken, en om de levensduur en mogelijkheden van hun huidige NEC-telefoonsysteem te verlengen en hun bestaande telefoonnummers te behouden. 

De wereldwijde uitrol van Univerge Blue Connect Bridge begint in Japan en Noord- en Zuid-Amerika, waarna de markten in EMEA en Australië in het eerste kwartaal van 2022 zullen volgen.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!