Witold Kepinski - 10 november 2021

H2O.ai krijgt honderd miljoen dollar kapitaalinjectie

H2O.ai krijgt honderd miljoen dollar kapitaalinjectie image

H2O.ai, speler in AI Cloud, heeft aangekondigd dat het 100 miljoen dollar aan Series E-financiering heeft afgesloten onder leiding van de grootste bank van Australië, klant Commonwealth Bank of Australia (CBA). H2O.ai heeft nu meer dan 250 miljoen dollar opgehaald en wordt gewaardeerd op 1,7 miljard dollar.

Pivot Investment Partners voegt zich bij eerdere investeerders Goldman Sachs Asset Management en Crane Venture Partners. Bestaande investeerders zijn onder meer klanten en partners zoals Wells Fargo, New York Life en NVIDIA. 20.000 organisaties, miljoenen datawetenschappers en de helft van de Fortune 500 vertrouwen op H2O.ai als hun AI-provider. Het bedrijf heeft een Net Promoter Score (NPS) van 78, de hoogste in de branche. Het kapitaal zal worden gebruikt om wereldwijd partnerschappen, verkoop, marketing en klantensucces op te schalen.

“H2O.ai kiest winnaars in elke branche op elk continent en maakt ze AI-superkrachten om de techreuzen te verslaan met de H2O AI Cloud. Onze innovatieve makercultuur en klantobsessie hebben het vertrouwen en de liefde van onze klanten gewonnen en ze hebben elke groeifinancieringsronde bij H2O.ai geleid”, zegt Sri Ambati, oprichter en CEO van H2O.ai. “Commonwealth Bank en H2O.ai worden geleid door onze kernovertuiging dat we de wereld beter kunnen maken door onze gemeenschappen en klanten van dienst te zijn met AI. Dit strategische partnerschap tussen de toonaangevende wereldwijde AI Cloud-beweging en de grootste bank van Australië zal de juggernaut van co-innovatie ontketenen en AI verder democratiseren met vertrouwen en vrijheid. Dit zal leuk worden."

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Arctic Wolf BW vierkant
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!