Wouter Hoeffnagel - 12 november 2021

Satellite Pro E10-S van Dynabook ondersteunt Windows-versie van onderwijs direct

Satellite Pro E10-S van Dynabook ondersteunt Windows-versie van onderwijs direct image

De Satellite Pro E10-S van Dynabook ondersteunt Windows 11 SE - het gloednieuwe besturingssysteem ontworpen voor educatie - direct bij de lancering. De notebook maakt hierbij deel uit van een selecte groep devices die deze ondersteuning biedt.

De Satellite Pro E10-S is die in maart 2021 door Dynabook aangekondigd. Het 11.6” device is speciaal ontwikkeld voor de onderwijssector om leerervaringen te verbeteren en de druk op IT-beheerders te verlichten. De Satellite Pro E10-S is voorzien van ontwerpeigenschappen gericht op een typische schooldag. Zo beschermen rubberen bumpers het device tegen mogelijke stoten onderweg in de schooltas en verbeteren bovendien de grip op het bureau. Het frame van de notebook is versterkt om druk en een eventuele val van bureauhoogte te doorstaan. De verstevigde oplaadpoort, scharnieren en de nieuw ontworpen morsbestendige en mechanisch verankerde toetsen zijn eveneens uitvoerig getest op duurzaamheid, ook bij langdurig gebruik. De E10-S kan opengeklapt worden in een hoek van 180 graden waardoor het scherm eenvoudig gedeeld kan worden en beschadiging aan de scharnieren door overbelasting wordt voorkomen. Daarnaast zorgt het ventilatorloze design ervoor dat de laptop een stille werking is het klaslokaal.

Windows 11 SE

Het gloednieuwe besturingssysteem Windows 11 SE is een cloud first-editie voor het onderwijs, met een focus op scholieren in het basis- en middelbaar onderwijs. De versie van Windows 11 biedt een vereenvoudigde ervaring zonder afleidingen, dankzij de lay-out van Simple Start en apps, een web-first gebruikerservaring en optimale app-vensters. Het device is geoptimaliseerd voor de cloud (via OneDrive), en het besturingssysteem maakt alleen gebruik van cloudidentiteiten. Gebruikersbestanden worden in de cloud opgeslagen en zijn on-demand offline beschikbaar.

Bovendien is de privacy en veiligheid van scholieren gewaarborgd om overal leren mogelijk te maken. Windows 11 SE biedt uitgebreide filtermogelijkheden voor content en SmartScreen, als toevoeging op de beheer- en securitymogelijkheden van de E10-S. Er kan door scholen voor worden gekozen om het device te configureren via Microsoft’s Intune for Education, met onder andere Windows Autopilot, waardoor het voor IT-beheerders eenvoudiger wordt om laptops van scholieren en leraren vooraf te configureren, te onderhouden en af te schrijven, met weinig tot geen infrastructuur.

Launch device

“We hebben meer dan dertig jaar ervaring in de onderwijssector en we zijn er trots op dat Microsoft de Satellite Pro E10-S heeft aangemerkt als een launch device voor Windows 11 SE. Hiermee worden de sterke eigenschappen van zowel dit device als het gehele Satellite Pro-aanbod voor het onderwijs nogmaals onderstreept,” zegt Damian Jaume, President bij Dynabook Europe GmbH. “De Satellite Pro E10-S is zorgvuldig ontwikkeld met de uitdagingen van het hedendaagse klaslokaal in het achterhoofd, zodat leraren en scholieren erop kunnen vertrouwen dat ze succesvol worden ondersteund. Zoals al onze op onderwijs gerichte devices, is de E10-S ook beschikbaar met Windows 10 Pro Education - zodat klanten kunnen kiezen voor een device dat het beste past bij hun beheerstrategie.”

“Dankzij de ervaring van Dynabook op het gebied van innovatie, maakt deze samenwerking verschillende gebruikerservaringen mogelijk en ondersteunt het mogelijkheden om overal te leren. Leraren wordt de mogelijkheid geboden om creativiteit te stimuleren, teamwork te bevorderen en een eenvoudige en veilige oplossing te bieden die gemaakt is voor onderwijs, zowel op afstand als hybride,” zegt Kurt Petersen, General Manager, Global Device Partners, Microsoft.

Beschikbaarheid

De Satellite Pro E10-S met Microsoft Windows 11 SE is wereldwijd beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2022.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!