Witold Kepinski - 24 november 2021

Start female ilionx vrouwennetwerk

Start female ilionx vrouwennetwerk image

ilionx lanceert female ilionx, hét vrouwennetwerk voor en door de vrouwen van ilionx. Met het initiatief wil de IT-dienstverlener vrouwen aanmoedigen om meer impact te maken in de IT-wereld. female ilionx inspireert en motiveert vrouwen te bouwen aan eigen talenten en een waardevol netwerk. Zo wil de IT-dienstverlener vrouwen stimuleren om door te groeien naar de top. Daarnaast wil ilionx de zichtbaarheid van vrouwen in de techsector vergroten en zo meer vrouwelijke werknemers werven.

Op dit moment is 14 procent van de werkenden in de IT een vrouw. ilionx kent een percentage van 15 procent. Om meer vrouwelijke werknemers te werven werkt ilionx samen met Techionista Academy.

Ambitieuze plannen
female ilionx organiseert netwerkbijeenkomsten waarbij rolmodellen onderwerpen op de kaart zetten. Letticia de Hart, IT-vlogger en voorzitter van female ilionx: “Wij van female ilionx zitten vol ambitie. De komende jaren willen we meer vrouwen verwelkomen en ze de kans geven om te groeien binnen onze organisatie. Vrouwen vormen een waardevolle aanwinst. Zo presteren teams waarin het aantal mannen en vrouwen in balans is beter. Daarnaast hebben vrouwen unieke vaardigheden in huis die een aanvulling vormen op een nu nog door mannen gedomineerde werkvloer.”

Jan Veltman, directeur bij ilionx: “Ik geloof in de kracht van meer vrouwen in de IT. De lancering van dit initiatief vormt een eerste stap van een mooie reis. Ik stimuleer vrouwen graag om hun weg te vinden binnen onze IT-organisatie. En via female ilionx kunnen vrouwen elkaar sneller vinden, ik steun de ambitieuze plannen van dit initiatief dan ook van harte.”

Meer vrouwen aan boord
Naast de lancering van female ilionx heeft de IT-dienstverlener een samenwerking met de Techionista Academy om meer vrouwelijke werknemers te werven. Techionista stoomt vrouwen in korte tijd klaar voor een baan in de techsector. Vrouwen kunnen onder meer aan de slag als data engineer, data analist & business intelligence professional. Op dit moment hebben al twintig vrouwen van de Techionista Academy een carrière in de techsector mogen kickstarten bij ilionx.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!