Wouter Hoeffnagel - 26 november 2021

Florensis kiest Thinkwise voor optimaliseert kasplanning

Florensis kiest Thinkwise voor optimaliseert kasplanning image

Florensis, een veredelaar van jonge planten, kiest het low-code platform van Thinkwise voor het optimaliseren van zijn planning. Het bedrijf wil hiermee de versnelde groei van de organisatie ondersteunen.

Florensis is een tweedegeneratie familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht, opgericht in 1941. Het bedrijf heeft verkoopkantoren in Nederland, België, Duitsland en Polen. Door daarnaast gebruik te maken van agenten verkoopt Florensis wereldwijd jonge planten (pluggen) uit zaad en stek. De laatste jaren maakt Florensis een sterke groei door, met onder andere de nieuwbouw van diverse moderne en duurzame kassen en een grotere diversiteit van jonge planten.

Kasplanning

De kasplanning werd tot op heden nog veelal in Excel berekend en uitgevoerd. Door de stijgende volumes zijn de uitdagingen op het gebied van planning exponentieel toegenomen en bleek Excel uiteindelijk ontoereikend.

Bovendien maakt Florensis de transitie naar een data gedreven organisatie en is het van belang om data éénduidig en op één centrale plek te registreren. Flexibiliteit is cruciaal, zodat voortschrijdend inzicht snel geïmplementeerd kan worden.

De juiste oplossing

Bij het selectietraject met PWC waren 13 partijen betrokken. Dit varieerde van standaard applicaties tot low-code platformen. Uiteindelijk is het Thinkwise platform geselecteerd als best passende oplossing. Na een succesvol Proof of Value project, was Jeroen van Zomeren, IM&ICT Manager bij Florensis, overtuigd dat Thinkwise de juiste oplossing is: “Door de visie van Florensis te combineren met het low-code platform van Thinkwise, waren we in staat om al binnen twee maanden de eerste versie van de nieuwe planningsapplicatie te realiseren.”

Florensis start nu met het opleiden van ontwikkelaars. Zij gaan met het Thinkwise Platform op een agile manier software ontwikkelen. In de eerste plaats gaat het om een applicatie waarmee het bedrijf aan de hand van de juiste KPI’s en parameters een zo optimaal mogelijke planning kan realiseren voor alle kassen in Europa. Die planning zal bovendien visueel gemaakt worden door een 2D overzicht van de kassen.

Bart van ’t Klooster, Senior Account Executive bij Thinkwise: “We zijn trots om een succesvol familiebedrijf als Florensis als klant te mogen verwelkomen. Naast de planningsapplicatie verwacht ik dat ons low-code platform ook op andere gebieden van toegevoegde waarde is binnen Florensis. We kijken uit naar een succesvolle partnership.”

Naar verwachting gaat de eerste versie van de applicatie voor het eind van 2021 live.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!