Redactie - 30 november 2021

Cloudflare maakt Zero Trust mogelijk

Cloudflare maakt Zero Trust mogelijk image

Door alle dataverkeer via het netwerk van Cloudflare te laten lopen, centraliseer je de plaats waar beveiligingsmaatregelen zijn toe te passen. Zo maken wij Zero Trust mogelijk, zegt John Graham-Cumming (foto), de CTO van Cloudflare.

Dit geeft overzicht en inzicht. Door de bedrijfs-DNS naar Cloudflare te laten wijzen, is het mogelijk apps, API's en websites in enkele minuten te beveiligen. Ook zijn prestatie- en beveiligingsdiensten in te schakelen, waaronder: CDN (Content Delivery Network), WAF (Web Application Firewall), DDOS bescherming, bot management, API beveiliging, web analytics, image optimalisatie, stream delivery, load balancing, SSL, en DNS.

“Wij maken Zero Trust mogelijk. Dat is een beveiligingsmodel dat gebaseerd is op het principe van strikte toegangscontroles en het standaard niet vertrouwen van wie dan ook, zelfs niet van degenen die zich al binnen de netwerkperimeter bevinden. Daarvoor gebruiken we de directories die een bedrijf al in gebruik heeft, zoals Active Directory, maar ook de identiteiten van de Google account. Hiermee kun je alles goed in de vingers houden. Wij leggen de verbinding met de identity provider en regelen de authenticatie. Dat hoeft een gebruiker dan voortaan maar één keer te doen om al zijn applicaties en apps te mogen gebruiken. Wij vormen een extra laag die veilig dataverkeer waarborgt en ervoor zorgt dat alleen de juiste personen bij de data kunnen komen.”

Lees ook het interview; Cloudflare zorgt voor eenheid binnen alle datastromen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!