Redactie - 02 december 2021

Fortinet wil binnen tien jaar klimaatneutraal zijn

Fortinet wil binnen tien jaar klimaatneutraal zijn image

Fortinet, speler in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cybersecurity, maakt bekend dat het toezegt om in 2030 CO2-neutraal te zullen zijn en dat het de bouw van zijn nieuwe netto nul hoofdkantoor in Sunnyvale heeft voltooid als blijk van zijn maatschappelijk verantwoorde ondernemerschap.

In aansluiting op de methodiek van het Science-Based Target Initiative (SBTi) en zijn wereldwijde inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen zal Fortinet CO2-neutraal worden in 2030. Dat doet het met behulp van hernieuwbare energie, methodieken voor energie- en CO2-efficiëntie en programma’s voor de compensatie van CO2-uitstoot. Dat geldt voor al zijn wereldwijde activiteiten, met inbegrip van zijn kantoren, magazijnen en datacenters. Fortinet heeft inmiddels zijn Scope 1- en Scope 2-emissies gemeten en zal in 2022 zijn Scope 3-emissies in kaart brengen. Deze metingen zullen medio 2022 worden gepubliceerd in het eerste duurzaamheidsrapport van Fortinet.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat voor Fortinet gelijk aan de realisatie van zijn visie op een digitale wereld waarop je altijd kunt vertrouwen. Om die te realiseren ontwikkelt het duurzame security-technologieën, zorgt het voor een diverse pool van beveiligingstalent en stimuleert het verantwoord ondernemerschap binnen zijn complete waardeketen. Met deze MVO-aanpak wil Fortinet de natuur ontzien en voldoen aan de veranderende wet- en regelgeving rond het milieu. Hierop wordt toegezien door zijn Social Responsibility Committee. Dit comité op bestuursniveau overziet de bedrijfsdoelstellingen, strategie en risico’s rond duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap, waaronder milieukwesties, maatschappelijke vraagstukken en governance-aangelegenheden.

Een bewijs van de toewijding van Fortinet aan duurzaamheid is de voltooiing van zijn nieuwe hoofdkantoor, dat op koers is om het predicaat LEED-Gold Certified te behalen. Deze campus in Sunnyvale ontving in 2021 een Silicon Valley Business Journal Structures Award in de categorie “Office/R&D Build” en verbruikt 30% minder energie dan een regulier bedrijfscomplex. Het gebouw maakt gebruik van belangrijke milieuvriendelijke functies zoals zonnepanelen en een stralingskoelingssysteem dat energie opslaat en jaarlijks voor ruim 289.000 liter water per jaar bespaart. Deze functies en de inkoop van hernieuwbare energie voor de faciliteiten van Fortinet in Noord-Amerika en Europa sluiten aan op de jarenlange duurzaamheidsinspanningen van het management van Fortinet.

Klimaatverandering blijft een significante bedreiging. Bedrijven en publieke instellingen in alle delen van de wereld moeten een bijdrage leveren aan het bestrijden daarvan. Fortinet richt zich focus niet alleen op zijn eigen bedrijfsactiviteiten. Het wil ook de CO2-voetafdruk van zijn klanten verkleinen. Daartoe ontwikkelt het uiterst efficiënte geïntegreerde appliances en cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen. Jarenlange gerichte innovatie en de ontwikkeling van unieke beveiligingsprocessors met ongeëvenaarde efficiëntie en prestatievermogen hebben Fortinet in staat gesteld om diverse beveiligings- en netwerkfuncties binnen één appliance te integreren. Dit zorgt voor besparingen qua ruimte, energie en koeling. Het energieverbruik van de security-appliances uit de FortiGate-reeks ligt 3 tot 16 keer lager dan dat van concurrerende oplossingen en zijn zeer duurzaam.

Ken Xie, oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet: “Fortinet heeft de afgelopen 20 jaar vooropgelopen in alle ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Innovatie die bijdraagt aan duurzaamheid maakt eveneens deel uit van onze inspanningen om de wereld een veilige plek te maken om te leven en werken. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de CO2-voetafdruk van onze producten steeds verder te reduceren en om onze dagelijkse processen op verantwoorde wijze gestalte te geven. De introductie van onze doelstelling om in 2030 CO2-neutraal te zijn en de opening van ons netto nul hoofdkantoor zijn concrete voorbeelden van dit streven.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!