Witold Kepinski - 03 december 2021

Partinc Capital investeert in SaaS specialist TIE Kinetix

Partinc Capital investeert in SaaS specialist TIE Kinetix image

De Zweedse investeringsmaatschappij Partinc Capital AB koopt voor 3 miljoen euro aandelen in het SaaS-bedrijf TIE Kinetix N.V. TIE Kinetix, dat genoteerd is aan de Amsterdamse Beurs, ontwikkelt systemen om de overdracht van zakelijke documenten tussen verschillende organisaties te stroomlijnen.

TIE Kinetix biedt een ‘in the cloud’ software platform. Met behulp van het platform van TIE Kinetix kunnen bedrijven snel en eenvoudig verschillende soorten zakelijke documenten, zoals facturen, bestellingen en orderbevestigingen, uitwisselen met overheid, klanten en leveranciers. We zien dat veel Europese regeringen initiatieven op dit gebied lanceren. TIE Kinetix heeft met EDI en een 100% digitaliseringsaanbod een toppositie in deze snelgroeiende markt. De COVID-19-pandemie benadrukt alleen maar de noodzaak van efficiënte gedigitaliseerde communicatie in de toeleveringsketen.TIE Kinetix heeft klanten zoals gemeente Amsterdam, Bunzl, Revlon naast nog eens 2.500 klanten. TIE Kinetix is de eerste investering van Partinc Capital in Nederland.

“Ik volg TIE Kinetix al vele jaren, eerst als zakenpartner en de laatste drie jaar als ‘boardmember’ en ben erg blij dat we tot deze investering hebben gerealiseerd”, zegt Per Nordling, partner en voorzitter van Partinc Capital. “TIE Kinetix, met zijn SaaS-aanbod, richt zich op een zeer interessante markt. In combinatie met een goede positie in verschillende grote geografische markten zoals de VS, Duitsland, Frankrijk en Nederland, stemt ons zeer positief over de toekomst”, volgens Per Nordling.

“Met de investering van Partinc Capital krijgen we weer een nieuwe internationale partner die uitgebreide ervaring heeft met het stimuleren van groei in SaaS-bedrijven, wat zeer positief is in de fase waarin het bedrijf zich bevindt”, zegt Michiel Wolfswinkel, CFO TIE Kinetix.

Partinc Capital is een Zweedse investeringsmaatschappij dat zich richt op investeringen in SaaS-bedrijven die softwarediensten leveren voor 'business-to-business'-relaties. Partinc Capital werkt met zijn operationele ervaring dicht bij zijn portfolio-bedrijven. Met vestigingen in Zweden en Nederland investeert Partinc Capital vooralsnog voornamelijk in deze markten.

Zie ook www.partinccapital.com.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!