Witold Kepinski - 03 december 2021

Ron Kolkman wordt CIO en hoofdingenieur directeur Rijkswaterstaat

Ron Kolkman wordt CIO en hoofdingenieur directeur Rijkswaterstaat image

Ron Kolkman start op 15 februari 2022 als hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening (HID CIV), tevens Chief Information Officer (CIO) bij Rijkswaterstaat (RWS). Ron volgt daarmee Perry van der Weyden op.

Kolkman werkt momenteel als Directeur Informatievoorziening bij het Joint IV Commando van het ministerie van Defensie. Eerder werkte Ron o.a. als CIO bij het Kadaster en was hij als algemeen directeur verantwoordelijk voor de ICT van het IT-bedrijf van de Rechtspraak.

Ron volgde de officiersopleiding van de Koninklijke Landmacht en studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

In zijn nieuwe rol van CIO bij RWS maakt Ron deel uit van het bestuur van RWS en krijgt daarmee een strategische en kader stellende rol op IV-gebied. "Met zijn ruime ervaring als CIO hebben we in Ron een zeer geschikte CIO gevonden in een werkveld waarin die ervaring schaars is," aldus Michèle Blom, directeur-generaal van RWS. "We zijn blij dat we iemand krijgen die bewezen heeft met IT het primaire proces kwalitatief te kunnen verbeteren en te uniformeren. Met zijn strategische visie heeft Ron alles in huis om de doelen van ons Kompas RWS met behulp van IV te helpen realiseren. We verwachten dat de CIV in hem een betrokken en bevlogen HID zal vinden. We zijn heel blij dat we hem in onze organisatie mogen verwelkomen en wensen hem veel succes en plezier in zijn nieuwe baan."

Ron kijkt ernaar uit om bij RWS aan de slag te gaan: "Ik ken de RWS-organisatie en de mensen die daar werken als betrokken, met veel passie en vakmanschap. Ik vind het daarom een grote eer om bij te kunnen dragen aan de belangrijke maatschappelijke opgaven waar RWS voor staat. Digitalisering speelt hierin een grote rol en ik ga graag aan de slag met mijn team en de CIO-keten binnen het Rijk om dat verder te ontwikkelen."

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Rijkswaterstaat. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!