Redactie - 28 december 2021

Chainalysis voorspelt een groeiende NFT-markt

Chainalysis voorspelt een groeiende NFT-markt image

Chainalysis, speler in het analyseren van cryptocurrency blockchains, presenteert een aantal verwachtingen voor de cryptocurrency markt voor het komende jaar. Zij voorzien een verdere groei in de NFT (Non Fungible Token) invoicingmarkt waarbij de trends die we in het afgelopen jaar gezien hebben zich nog verder ontwikkelen.

De belangrijkste verwachtingen zijn als volgt:

De NFT markt zal zich volgend jaar verder ontwikkelen.

In 2021 is de NFT-markt ontzettend hard gegroeid. Uit recent NFT onderzoek van Chainalysis is gebleken dat er ten minste $26.9 miljard in NFT marktplaatsen en collecties is omgegaan. Deze trend is wereldwijd en er is dan ook geen specifieke regio die meer dan 40% van de totale online bezoekers trekt sinds maart vorig jaar. Ethan McMahon, econoom bij Chainalysis, verwacht het volgende voor komend jaar: “De NFT-markt zal zich blijven ontwikkelen naarmate steeds meer artiesten, ontwerpers, beroemdheden en zelfs makers van videogames collecties voor hun fans lanceren in combinatie met vele andere gebruiksscenario's die nog niet eens zijn uitgevonden." Verder hebben we in 2021 gezien dat er, vooral tijdens het minting-proces, maar een klein deel van de beleggers daadwerkelijk winst maakt. McMahon: “Wij voorspellen dat andere beleggingstechnieken, zoals het gebruik van bots tijdens minting-events, zich in 2022 verder zullen ontwikkelen en mogelijk de minder geavanceerde gebruikers zullen uitsluiten.”

Het bedrijf dat de eerste crypto app-store bouwt, wordt de winnaar van 2022

Net als bij vele andere digitale trends, heeft de pandemie de cryptocurrency markt een extra duwtje in de rug gegeven. Volgens Philip Gradwell, hoofdeconoom bij Chainalysis, heeft dit ook geleid tot een andere doelgroep: “Met de omikron-variant lijkt het erop dat we een 'risk-off' cyclus ingaan, maar dan in een wereld waar de economie volledig is getransformeerd door een ongekende monetaire expansie sinds maart 2020. Daarom zal de vraag naar crypto's van risicogevoelige beleggers waarschijnlijk afnemen, terwijl het aantal beleggers zal toenemen die denken dat we in een nieuw monetair paradigma zitten en daardoor geloven dat nieuwe monetaire technologie een goede kans maakt.” Volgens Gradwell missen de retailbeleggers in deze mix, maar deze gaan naar verwachting nog terughoudender zijn in 2022: “Velen hebben winst gemaakt op hun activa, maar worden nu wellicht geconfronteerd met financiële druk van onder andere de nieuwe maatregelen, inflatie en het einde van steunprogramma's van de overheid. De verleiding om die winsten te verzilveren zal groot zijn.”

Momenteel is er nog geen platform ontwikkeld dat klanten en crypto-leveranciers samenbrengt. Philip Gradwell zag het volgende in 2021: “DeFi en NFT's hebben aangetoond dat er meer met crypto kan worden gedaan dan alleen beleggen. Een belangrijke les van Web 2.0 was dat consumenten van platforms houden en ik denk niet dat dat zal veranderen voor Web 3.0. Toch is er momenteel nog geen crypto-platform ontwikkeld dat klanten en leveranciers samenbrengt.“ Hij verwacht in 2022 dan ook een race tussen verschillende bedrijven om wie als eerst een crypto app-store lanceert.

Cryptocurrency wordt cruciaal bij het opsporen van criminaliteit

Een bekende opvatting over cryptocurrency is dat het anoniem en niet traceerbaar is. Volgens Gurvais Grigg, Global Public Sector Chief Technology Officer bij Chainalysis, is niets minder waar: “In feite werkt het op openbare, onveranderlijke blockchain-grootboeken waardoor het zelfs transparanter is dan de meeste andere vormen van waardeoverdracht. Dit, in combinatie met het snel veranderende financiële landschap en de ontwikkeling van digitale opsporingsmogelijkheden, betekent dat cryptocurrency snel een onmisbare tool wordt in de strijd tegen criminaliteit.” Criminele activiteiten zullen helaas niet afnemen, maar als de cryptocurrency markt zich wereldwijd blijft ontwikkelen, de opleiding van rechtshandhavers verbetert en de investeringen in cyberbeveiliging toenemen, zal volgend jaar blijken dat cryptocurrency van onschatbare waarde is om criminelen op te sporen.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!