Witold Kepinski - 03 januari 2022

Inkoopcentrum Zuid (ICZ) gunt Protinus IT aanbesteding Softwarelicenties

Inkoopcentrum Zuid (ICZ) gunt Protinus IT aanbesteding Softwarelicenties image

ICZ is een inkoopsamenwerking in de provincie Limburg en vertegenwoordigt binnen deze aanbesteding tal van publieke instellingen waaronder diverse gemeentes. Protinus IT is door het winnen van de ‘aanbesteding Softwarelicenties’, leverancier van de deelnemende instellingen op het gebied van Systeemsoftwarelicenties Kantoorsoftwarelicenties en Bedrijfssoftwarelicenties. De levering van deze licenties is inclusief alle gerelateerde dienstverlening zoals onder andere: implementatie, opleiding, onderhoud, helpdesk, updates en koppelingen met andere systemen.

Jos Schreijen, directeur ICZ: “ICZ helpt aanbestedende diensten in Zuid-Nederland beter en slimmer in te kopen. Door dit te organiseren binnen onze coöperatie kan niet alleen effectief en efficiënt ingekocht worden, ook kunnen publieke instellingen makkelijker inspelen op specifieke wet- en regelgeving. Zo wendbaar als publieke instellingen moeten zijn, zo wendbaar is dit contract met Protinus IT want wat de behoefte komende jaren op het gebied van softwarelicenties ook is, het past binnen deze raamovereenkomst.”

De looptijd van de raamovereenkomst bedraagt initieel twee jaar, met één keer de mogelijkheid om voor twee jaar te verlengen. De maximale opdrachtwaarde bedraagt € 12.000.000 voor de gehele looptijd van de raamovereenkomst.

Richard van der Hulst, Director Software Protinus IT: “Door de samenwerking met ICZ bundelen we hun kennis van publieke instellingen in Limburg met onze kennis van de specialisten in de softwaremarkt. De betreffende instellingen profiteren maximaal door scherpe inkoopprijzen maar ook door de mogelijkheid om gedurende de looptijd elke softwarebehoefte op elk moment in te kunnen vullen. Deze aanpak hebben we eerder succesvol uitgevoerd met betrekking tot het contract ‘Rekencentrum hardware’. Wij zijn vanzelfsprekend heel blij dat we de deelnemende partijen ook hierbij mogen helpen.”

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!