Wouter Hoeffnagel - 07 januari 2022

Lenovo introduceert CO2 Offset Service voor consumenten

Lenovo introduceert CO2 Offset Service voor consumenten image

Een jaar na de introductie van het CO2-compensatieprogramma voor commerciële Think-pc's, kondigt Lenovo de CO2 Offset Service voor consumenten aan. De Lenovo CO2 Offset Service biedt consumenten een eenvoudige en transparante manier om hun CO2-uitstoot te compenseren en het milieu te helpen door één van de klimaatactieprojecten van de Verenigde Naties te ondersteunen. Het compensatieprogramma is aanvankelijk beschikbaar is op alle Lenovo Legion- en Yoga-pc's, inclusief de op CES gepresenteerde pc's.

De nieuwe service is onderdeel van een bredere strategie en de ambities van Lenovo op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Lenovo wijst erop zich bewust te zijn van de invloed van de mens op onze planeet en daarom actie te ondernemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. "Lenovo heeft zijn eigen, op wetenschap gebaseerde emissiereductiedoelstellingen vastgesteld, en ondersteunt het belang van de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering te beperken. De introductie van onze CO2 Offset Service is bedoeld om klanten te helpen hun eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken, en we zijn er trots op dat we die ondersteuning nu kunnen uitbreiden van de commerciële ruimte, naar onze consument. Het is simpelweg een onderdeel van onze transformatie naar een leverancier van diensten en oplossingen,” zegt Andrej Durasinovic, Executive Director, International Consumer Services, Solutions & Services Group, Lenovo.

Duurzaamheid als onderscheidend punt

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de consumenten duurzaamheid als een belangrijk, onderscheidend punt ziet bij de aankoop van een product. Terwijl bedrijven een grote rol spelen in het aanpakken van de toegenomen broeikasgasemissies, willen veel consumenten hun steentje bijdragen en hechten ze meer waarde aan duurzame producten.

Sinds de lancering vorig jaar draagt Lenovo’s CO2 Offset Service bij tot de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen over de hele wereld. Denk hierbij aan de verbetering van de lucht- en waterkwaliteit, vermindering van het energieverbruik en ondersteuning van een veilige afvalverwerking. Tot nu toe hebben zakelijke klanten van Lenovo meer dan 500.000 ton koolstofdioxide gecompenseerd via hun aankopen van Think PC's (desktops, werkstations, laptops). Dat staat gelijk aan de uitstoot van meer van 100.000 personenauto’s per jaar, meldt Lenovo op basis van de Greenhouse Gas Equivalencies Calculator van het Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Koolstofcompensatie ter ondersteuning van een duurzamere toekomst

Een van de klanten die gebruik maakt van het CO2-compensatieprogramma is Elisa, actief op het gebied van telecommunicatie in Finland. Het bedrijf bedient meer dan 2,8 miljoen consumenten, bedrijven en overheidsinstanties in meer dan 100 markten. Elisa heeft als missie om via digitalisering een duurzame toekomst mogelijk te maken en zet zich al meer dan tien jaar in voor het beperken van de klimaatverandering. Als één van de eerste klanten van Lenovo's CO2 Offset Service, installeerde Elisa de dienst op de toestellen voor werknemers.

"Wij geloven dat de Lenovo CO2 Offset Service een toegevoegde waarde is voor onze klanten en het helpt ons om onze missie in ons productaanbod te implementeren", aldus Ville Valkama, directeur en hoofd van Elisa's Vendors & Consumer Electronics Business.

Als klant en detailhandelpartner van Lenovo verkoopt Elisa CO2-gecompenseerde Lenovo-PC's aan haar zakelijke klantenbestand en onderzoekt of hetzelfde mogelijk is voor haar consumenten. Valkama voegt hieraan toe: "Of het nu gaat om werken op afstand, virtueel leren of gewoon om het streamen van entertainment, de PC is voor onze consument onmisbaar. Het is onze taak om de beste digitale tools aan te bieden en met de nieuwe producten en diensten van Lenovo kunnen we dat ook op een duurzame manier doen."

Beschikbaarheid

De CO2-compensatieservice is wereldwijd beschikbaar voor alle Lenovo Think-pc's en wordt vanaf januari 2022 uitgebreid naar Lenovo Legion- en Yoga-pc’s.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!