Wouter Hoeffnagel - 07 januari 2022

Cadac Group en Esri Nederland gaan nauwe samenwerking aan

Cadac Group en Esri Nederland gaan nauwe samenwerking aan image

De specialist in digitalisering Cadac Group en Esri Nederland, actief op het gebied van geografische informatietechnologie, gaan nauw samenwerken. Esri Nederland wordt de partner voor GIS-oplossingen in het productportfolio van Cadac Group. Cadac Group treedt op haar beurt toe tot het wereldwijde Esri Partner Network, dat met honderden ontwikkelaars werkt aan geo-innovaties.

Cadac Group combineert geo-informatietechnologie met document- en databeheer voor bedrijven en overheden. Informatie en systemen die bijvoorbeeld gemeenten nodig hebben bij de beoordeling van bouwplannen en infrastructurele projecten. De overeenkomst sluit aan op het nieuws van eind vorig jaar dat Esri en Autodesk nauwer samenwerken op het vlak van GIS en BIM en de introductie van het nieuwe product GeoBIM.

Geo-informatie slim en effectief inzetten

Jan Baggen, CEO van de Cadac Group, over het partnership: "Met de software van Esri kunnen we onze klanten veel beter ondersteunen door het slim en effectief inzetten van alle beschikbare geo-informatie. Daarnaast is de data te koppelen met onze software voor digitaal ontwerpen en industrieel bouwen. Dit zijn essentiële stappen in de verdere digitalisering van alle partijen actief in openbare ruimte, bouw en infra."

Esri Nederland ziet in de samenwerking een waardevolle uitbreiding van het partnernetwerk. Managing director Jurgen ten Siethof: "Cadac is marktleider in de Benelux met Autodesk-software en een sterke speler in Nederland met softwaresystemen voor de verwerking van ondergrondse en bovengrondse geodata. We vullen elkaar aan en door deze samenwerking kunnen we samen sneller innoveren en digitaliseren."

Sneller acteren

De eerste concrete contacten tussen Esri en Cadac dateren van afgelopen zomer. "Wij hebben het contact gelegd", zegt Hennie Genee, manager development & innovatie bij Cadac Group. "We ontwikkelen zelf weliswaar ook software met een stevige GIS-component, maar we wisten dat we met de producten van Esri een heel grote stap vooruit konden zetten. Waarom dan niet samenwerken in plaats van zelf het wiel uitvinden? Ook omdat we door de samenwerking sneller kunnen acteren."

"We stonden open voor samenwerking, maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan", zegt Martin Schlüter, senior manager portfolio bij Esri Nederland. "We hebben zorgvuldig samen geanalyseerd waar de portfolio’s elkaar aanvullen. Daarnaast is in een proof-of-concept de Esri-technologie beproefd in een Cadac Group marktsegment. Met onze technologie bleken we te voldoen aan de eisen die Cadac Group stelt voor haar klanten. Inmiddels zijn we in goed overleg aan het kijken hoe we de verschillende development-teams van Cadac Group met onze kennis snel op weg kunnen helpen."

In beweging

Paul Smeets, CTO van Cadac: "Er komt nieuwe wetgeving aan, efficiënt beheer en verwerking van data is daarbij cruciaal. Esri heeft de tools om gedetailleerde geo-informatie te maken en die te ontsluiten in een digitale atlas. CBS-gegevens, luchtfoto’s, gebouwen, wegen, satellietinformatie, alles wat een ruimtelijke component heeft. Wij kunnen dan weer de koppeling maken naar digitaal ontwerpen en industrieel bouwen. Door die koppeling ontstaat één technologieplatform waarop je kunt simuleren en virtueel kunt bouwen, rekening houdend met alle (omgevings-)factoren. De stap naar bijvoorbeeld digital twins is daarmee veel sneller te zetten. Met de technologie van Esri halen we daarmee de juiste tools in huis voor onze klanten."

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!