Redactie - 16 januari 2022

Datacenter Technology Innovator: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

Datacenter Technology Innovator: Wie wint deze Dutch IT-channel Award? image

De Dutch IT-channel Awards worden groter en groter. Ook de zevende categorie is een nieuwe: die van Datacenter Technology Innovator of the Year. Vijf 'datacenterinnovatoren' zijn genomineerd: Dell, HPE, Lenovo, NorthC en Nutanix.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Dell Technologies deed in 2021 van zich spreken met een business case bij NEP, het Amerikaanse bedrijf dat wereldwijd internet-, televisie-, radio- en muziekproducties live registreert, zoals de Super Bowl, maar ook The Voice of Holland. Door de sterke toename van de mediaconsumptie tijdens de COVID-lockdown barstte het IT-platform van NEP uit zijn voegen en ontstond behoefte aan een nieuwe, future-proof en state-of-the-art IT-omgeving. NEP koos voor Dell Technologies, met distributeur Tech Data voor de nodige support. Het nieuwe platform bevat AI en machine learning om workloads efficiënter te managen, en heeft dankzij de inbreng van VMware Cloud Foundation een aanzienlijk grotere opslagcapaciteit.

De Hewlett Packard Enterprise (HPE) Company trok in 2021 de aandacht met een nieuw SaaS-based managementportfolio, waarmee het Amerikaanse informatietechnologiebedrijf 'de ervaring van de cloud' overal naartoe brengt waar data zich maar bevindt. Het maakt dus niet uit of dat een public cloud is, ergens aan de 'edge' of in het eigen datacenter. Het nieuwe portfolio heeft het grote voordeel dat het data- en infrastructuurmanagement mogelijk maakt over een gehele hybride cloudomgeving heen, en dat data wordt beschermd tegen ransomware. HPE brengt dit portfolio op de markt onder de namen Data Services Cloud Console, Compute OPS Manager en Aruba Central.

Lenovo is nog altijd beresterk met edge-to-cloud computing. De grootste computerfabrikant van China helpt organisaties om deze vorm van computing sneller te maken, door slimmere infrastructuren op de markt te brengen, door de juiste IT-strategieën te definiëren en door compute-mogelijkheden dáár aan te bieden waar de gebruiker ze écht nodig heeft. Lenovo helpt ondernemingen van elke omvang, die naar manieren zoeken om aantrekkelijke en gedifferentieerde producten en diensten op de markt te brengen, en die beseffen dat het daarvoor nodig is om hun datawaarde optimaal te ontsluiten. Dat kan door digitaal te tansformeren, Lenovo weet hoe.

NorthC Datacenters is de grootste regionale datacenteronderneming in Nederland. NorthC biedt datacenter- en connectiviteitsdiensten aan in het hart van onder meer de metropoolregio's Amsterdam, Rotterdam-Den Haag en Groningen. Het bedrijf deed in 2021 van zich spreken met een business case in Rotterdam Schiebroek, waar 11 duizend huishoudens en 367 bedrijven volledig van het gas af gaan. Dankzij een slimme combinatie van restwarmte, geothermie en zon voorziet Schiebroek straks in zijn eigen warmtevoorziening. Het datacenter van NorthC in Rotterdam doet mee aan dit innovatieve project door restwarmte te leveren. Het gebruik van restwarmte is een van de pijlers van het duurzaamheidsbeleid van NorthC.

De nominatie van Nutanix houdt onmiskenbaar verband met het probleem dat veel traditionele datacenterinfrastructuren de huidige snelheid van businesses niet kunnen bijhouden. Het beheer van afzonderlijke silo's voor compute, storage, virtualisatie en netwerken is te traag en vereist te veel IT-specialisatie. Met het Nutanix Cloud Platform levert deze Amerikaanse producent een moderne, softwaregedefinieerde oplossing die alle IT-resources native integreert, om elke applicatie te kunnen draaien en tegelijk echte, consumer-achtige eenvoud te bieden die het beheer van een infrastructuur moeiteloos maakt. Door het geïntegreerde karakter van het platform worden alle functionaliteiten beheerd via één interface. Daardoor wordt de operationele overhead aanzienlijk verminderd.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!