Wouter Hoeffnagel - 19 januari 2022

Acht nieuwe features die Zoom dit jaar uitbrengt

Acht nieuwe features die Zoom dit jaar uitbrengt image

Een nieuw tijdperk breekt aan, waarin hybride werken nog meer centraal staat en verbinding belangrijker is dan ooit. Zoom werkt daarom hard aan nieuwe oplossingen om iedereen niet alleen in het thuiswerken te ondersteunen, maar ook bij het helpen de verbinding te blijven zoeken. Ook in 2022 blijft het bedrijf inzetten op deze missie.

In de loop van 2022 komt Zoom met nieuwe features in hun diensten om samenwerken en samenkomen met vrienden, familie, collega’s en klanten te faciliteren. “We innoveren constant om ons platform makkelijker, intuïtiever en veiliger te maken”, zegt Frank aan de Stegge, International Partner Marketing Manager bij Zoom. “Deze nieuwe features zijn hier een perfect voorbeeld van. Ik ben er van overtuigd dat ze onze klanten blij zullen maken!”

Video Engagement Center

Het Video Engagement Center is gebouwd met dezelfde cloud-first schaalbaarheid en video-architectuur die gebruikers van Zoom gewend zijn. Het is een cloud-gebaseerde oplossing waarmee je experts en klanten via video met elkaar kunt verbinden en klantervaringen kunt bieden, of ze zich nu in een fysieke winkel zijn of online met elkaar willen communiceren via bijvoorbeeld apps en websites.

Huddle-weergave

Met Huddle View kunnen gebruikers fysiek gescheiden teams in een digitale ruimte samenbrengen. Deze functie biedt voor ieder kanaal een visualisatie van waar deelnemers zich bevinden, zodat teams een beter gevoel van saamhorigheid krijgen terwijl ze chatten en samenwerken.

Zoom Events Backstage

Virtualiseer je ‘artiestenfoyer’ met deze backstage-feature, die sprekers, panelleden en productie-assistenten een gezamenlijke ruimte biedt van waaruit ze kunnen reageren op vragen en antwoorden, chats kunnen monitoren en zich kunnen mengen in discussies voordat ze zelf live gaan.

Zoom Whiteboard

Dankzij het nieuwe Zoom Whiteboard kunnen zowel deelnemers op locatie als op afstand waar dan ook realtime samenwerken op een digitaal whiteboard, ook zonder vergadering. Het nieuwe Zoom Whiteboard werkt onder meer op laptops, in vergaderruimtes, op mobiele apparaten of op Zoom for Home-toestellen.

Zoom Widget

De Zoom Widget helpt je bij het contact leggen met teams en efficiënter maken van workflows. Hiermee krijg je onder meer in één oogopslag een overzicht van je meeting-agenda, kun je zien wie er al in een meeting zit en stuur je snel een chatbericht.

Zoom Apps voor Mobile en Webinar

In 2021 is Zoom Apps geïntroduceerd in de desktop client. Nu zijn ze ook beschikbaar in de mobiele app en Zoom Video Webinars. Gebruikers kunnen hun favoriete workspace-toepassingen meenemen naar webinars of vergaderingen op hun mobiele device, of verbinden met anderen via interactieve games en andere apps. Ook werkt Zoom aan Immersive Apps, waarmee gebruikers de Immersive Views van Zoom kunnen aanpassen voor zowel hunzelf als alle deelnemers.

Verbeterde vertalingen en transcripties

Onderdeel van de planning van dit jaar is om de automatisch gegenereerde ondertiteling van Zoom uit te breiden met ondersteuning voor meerdere talen en live-vertaling toe te voegen.

Jumpstart

Als onderdeel van Zooms voortdurende inzet om innovatie te stimuleren via het Zoom Developer Platform een nieuwe ontwikkelingstool voor applicaties die ontwikkelaars helpt die toonaangevende en betrouwbare videotechnologie in hun apps nodig hebben. De tool is ontwikkeld door het bedrijf Jumpstart. Na het instellen van een handvol configuratie-instellingen en het kiezen uit een aantal kant-en-klare features, branding-keuzes en platformopties, genereert Jumpstart code waarmee Video SDK-functionaliteit naadloos in een bestaande app kan worden geïntegreerd.

Meer informatie is beschikbaar op het blog van Zoom.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!