Witold Kepinski - 19 januari 2022

De Fryske Marren gunt Protinus IT opdracht levering Software

De Fryske Marren gunt Protinus IT opdracht levering Software image

Bij de Europese openbare aanbesteding voor de opdracht ‘levering Software’ is de inschrijving van Protinus op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding eerste geworden. Protinus zal hiermee de gemeente De Fryske Marren, waaronder Sloten, Joure, Lemmer en Balk, de komende jaren voorzien van licenties van hun huidige in gebruik zijnde software. Daarnaast betreft de opdracht mogelijke levering van meer specifieke kantoorsoftware plus het leveren van advisering bij aankoop, licentiering en inhoudelijk advies.

De Fryske Marren kan met dit contract het aantal fabrikanten en softwarepakketten verminderen maar ook op de meest (kosten-)efficiënte manier standaard softwarelicenties en/of -abonnementen, met onderhoud en support, inkopen. Hierbij optimaal gebruik makend van de marktkennis en diensten van Protinus.

Daarnaast zal Protinus het beheer van de huidige installed base aan software overnemen en waar nodig actualiseren, rekening houdend met de looptijd van huidige (nadere) overeenkomsten. Op het gebied van Microsoft werkt Protinus binnen deze aanbesteding samen met Insight Enterprises B.V. en zal derhalve worden ingezet voor alle Microsoft gerelateerde vraagstukken.

De initiële duur van de raamovereenkomst bedraagt drie jaar met het recht om één keer met een jaar te verlengen.

Niels Goderie (foto), Sales Director bij Protinus, is erg verheugd met de samenwerking met De Fryske Marren: “De formule van Protinus doet precies wat de gemeente nodig heeft namelijk op een (kosten-)efficiënte manier standaard software inkopen. Tegelijkertijd biedt het de benodigde wendbaarheid om op nieuwe ontwikkelingen in te kunnen spelen doordat tijdens de looptijd van het contract nieuwe merken toegevoegd kunnen worden. We zijn vanzelfsprekend erg blij dat De Fryske Marren daarom voor ons gekozen heeft en ons het vertrouwen geeft om bij te dragen aan hun IT-doelstellingen”.

De Fryske Marren
Gemeente De Fryske Marren is een gemeente met ruim 50.000 inwoners, een afwisselend landschap, een rijke historie en veel recreatiemogelijkheden. In de Fryske Marren bevindt zich het grootste deel van het Friese merengebied; een keten van meren, vaarten, kanalen en de uitgestrekte IJsselmeerkust. De gemeente heeft één Friese stad (Sloten) en 50 kernen, waarvan Joure, Balk en Lemmer de grootste zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!