Witold Kepinski - 24 januari 2022

PlanRadar investeert in de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector

PlanRadar investeert in de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector image

PlanRadar, dat een digitale platforms voor projectmanagement in de bouw en vastgoedsector levert, heeft in zijn tweede investeringsronde een bedrag van 69 miljoen dollar binnengehaald. Met de nieuwe middelen wil PlanRadar, dat sinds 2021 ook in Nederland actief is, de internationale expansie en technologische ontwikkeling versnellen.

Er worden onder meer nieuwe kantoren geopend in de Verenigde Staten, Australië, de Golfregio, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. Daarnaast zal het bedrijf zijn R&D-activiteiten uitbreiden met behulp van een nieuw technologiecenter en een speciaal productinnovatieteam, dat nieuwe toepassingen voor het SaaS-platform gaat ontwikkelen. In het totaal zal PlanRadar meer dan 200 nieuwe banen creëren, waardoor het wereldwijde personeelsbestand in 2022 bijna verdubbelt.

Sinds de oprichting in 2013 in Wenen heeft PlanRadar zijn naam snel gevestigd als leverancier van een van de meest toonaangevende PropTech-oplossingen. Het bedrijf heeft een full-service platform voor het beheer van bouw- en vastgoedprojecten ontwikkeld, dat bekend staat om zijn toegevoegde waarde in elke fase van de levenscyclus van een gebouw. In de 18 maanden na de eerste financieringsronde, die 34 miljoen dollar opleverde, heeft PlanRadar de omzet met meer dan 250% zien stijgen en zijn klantenbestand uitgebreid naar meer dan 14.500 bedrijven. In het totaal werken meer dan 100.000 professionals dagelijks met de oplossingen van PlanRadar om het projectmanagement te verbeteren en een probleemloze oplevering te kunnen garanderen.

De snelle groei van PlanRadar heeft geleid tot de introductie in tien nieuwe markten in Europa en Rusland sinds 2020. In Nederland is PlanRadar sinds 2021 actief. Het team van ongeveer 200 medewerkers bedient klanten in meer dan 20 talen vanuit kantoren in Wenen, Londen, Amsterdam, Moskou, Parijs, Madrid, Milaan, Zagreb, Warschau en Boekarest. De groei van PlanRadar uit zich ook in de verdere uitbreiding van het platform. Recent werden daar nog functionaliteiten voor rapportages, integratie met andere systemen en BIM-technologie aan toegevoegd.

“We zien het als onze missie om het managen van bouwactiviteiten en het beheer van gebouwen gemakkelijker te maken. We hebben vastgesteld dat er wereldwijd een enorme behoefte is aan onze technologie", zegt Ibrahim Imam, mede-oprichter en mede-CEO van PlanRadar. "We zijn trots op alles wat ons team tot dusverre heeft bereikt en we zijn onze investeerders dankbaar voor hun steun bij het creëren van meer waarde voor klanten in nieuwe markten en sectoren."

"Door PlanRadar uit te bouwen tot een toonaangevend PropTech-platform, transformeren we een bedrijfstak die nog steeds terughoudend is met digitalisering", zegt Sander van de Rijdt, ook een van mede-oprichters van PlanRadar. “We hebben bewezen, dat klanten in die sectoren wel degelijk innovatieve systemen willen gebruiken als die hun werk gemakkelijker maken en als je daarnaast uitgebreide klantondersteuning biedt. Zo simpel is het eigenlijk.”

De tweede financieringsronde is de meest succesvolle in de Oostenrijkse geschiedenis. Ze werd geleid door Insight Partners en Quadrille Capital. De bestaande investeerder Cavalry Ventures heeft zijn deelname aanzienlijk uitgebreid en ook de bestaande investeerders Headline, Berliner Volksbank Ventures en aws Gründerfonds waren bij de tweede ronde betrokken. Nieuwe investeerders zijn Proptech1, Russmedia en GR Capital.

“We zagen vanaf het begin het potentieel van PlanRadar en het bedrijf heeft indruk op ons gemaakt door zijn omzetgroei, productontwikkeling en het aantrekken van nieuw talent”, zegt Thomas Krane, Managing Director bij Insight Partners. "De PropTech-sector staat voor een enorme groei en PlanRadar ondersteunt de wereldwijde bouw- en vastgoedsector bij de overgang naar de digitale toekomst."

“PlanRadar heeft slim ingespeeld op de behoefte in de markt en daardoor is het bedrijf één van de marktleiders geworden", zegt Brice Delome, partner bij Quadrille Capital. “We willen de groei van PlanRadar als een van de investeerders ondersteunen. We zijn onder de indruk van de technologie, het team en de aanpak van het bedrijf en we zijn er trots op een rol te kunnen spelen bij de verdere, wereldwijde expansie van het bedrijf.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!