Redactie - 25 januari 2022

Computacenter meldt sterkte omzet groei

Computacenter meldt sterkte omzet groei image

Computacenter sloot het jaar af met een sterk vierde kwartaal 2021, dat de verwachtingen overtrof. "We zijn nu van mening dat de gecorrigeerde winst voor belastingen voor het jaar iets meer dan 250 miljoen Brtitse Pond zal zijn en dat de Groep zijn zeventiende jaar van ononderbroken groei van de winst per aandeel zal realiseren, ondanks de tegenwind van een sterk pond en een tekort aan producten", zo meldt de IT-dienstverlener.

Computacenter meldt: "De totale omzet van de Groep groeide met 23 procent, inclusief de effecten van acquisities sinds begin 2020, en met 27 procent in constante valuta . In de loop van het jaar hebben we de hoogste groei van de omzet uit Services van de afgelopen 20 jaar ervaren, in combinatie met de aanhoudende kracht van de productverkoop van Technology Sourcing, die in 2021 breder was gebaseerd dan het voorgaande jaar. De aangepaste nettofondsen van de Groep, exclusief IFRS16-leaseverplichtingen, eindigden buitengewoon sterk op ongeveer 241 miljoen Britse Pond. De Groep heeft momenteel een hoger voorraadniveau dan normaal, aangezien we de kracht van onze balans hebben gebruikt om onze klanten te ondersteunen in tijden van producttekorten. We verwachten dat de voorraad weer op een normaal niveau zal komen naarmate de leveringsbeperkingen afnemen."

De IT-dienstverlener meldt verder: "De robuustheid van het bedrijf in 2021 en met name de kracht van het vierde kwartaal geeft ons moed nu we 2022 ingaan. Onze orderportefeuille voor producten is op een historisch hoog niveau en aanzienlijk groter dan een jaar geleden. Dit is te wijten aan twee factoren: productaanbodbeperking, wat betekent dat klanten eerder bestellen, maar er is ook een aanzienlijke onderliggende kracht van de markt. We zijn verheugd dat de sterkere Services-pijplijn die we een jaar geleden zagen, een hogere omzet opleverde en we hopen deze prestatie in 2022 te herhalen. Hoewel er zoals altijd veel te doen is, gaan we 2022 in met groei in meerdere regio's, over producten en diensten heen, wat betekent dat we denken dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor nog een jaar van vooruitgang. We kijken ernaar uit om onze definitieve resultaten voor het jaar eindigend op 31 december 2021 op woensdag 16 maart 2022 te publiceren.""

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!