Wouter Hoeffnagel - 26 januari 2022

Nieuwe Kubernetes documentaire beschikbaar op mediaplatform .cult

Nieuwe Kubernetes documentaire beschikbaar op mediaplatform .cult image

Honeypot.io, een Europees banenplatform voor developers, brengt in samenwerking met Google Cloud, Red Hat en de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) een nieuwe documentaire uit over het open-source systeem Kubernetes. De documentaire "Kubernetes - The Documentary" kan in twee delen worden bekeken op Honeypot.ios mediaplatform .cult.

Honeypot brengt regelmatig gedegen geproduceerde videodocumentaires uit over veelgebruikte open-source technologieën zoals GraphQL en Vue.js,  waarvan sommige door meer dan 1.000.000 mensen zijn bekeken en Honeypot en .cult de reputatie hebben bezorgd van "Netflix voor ontwikkelaars". Deel één is afgelopen vrijdag uitgebracht; deel twee gaat op 28 januari 2022 live.

“Kubernetes – The Documentary” is gefilmd en geproduceerd door Josiah McGarvie en Guillermo López, en wordt uitgebracht op Honeypot.io’s YouTube-kanaal en op mediaplatform .cult. Dit platform heeft wereldwijd 104.000 subscribers.

Terugblik op de jaren 2010

Het eerste deel kijkt terug op de jaren 2010. In die tijd overwoog een groep ontwikkelaars bij Google voor het eerst de mogelijkheid om een eigen cloudproject te starten. Amazon zat al in de cloudbusiness met AWS en had een schijnbaar onaantastbare voorsprong. Een reeks toevalligheden, de lancering van "Docker", creatieve ideeën en de uiteindelijke beslissing van Google om met ‘Kubernetes’ het pad van de clouddiensten in te slaan en het als een open-sourceproject op te zetten, leidden tot een nieuwe race om de leidende positie op de cloudmarkt.

In het tweede deel van de documentaire, dat vrijdag 28 januari om 18.00 uur live gaat, worden de ups en downs van zo'n mammoetproject uit de doeken gedaan. Ook de rivaliteit tussen verschillende belanghebbenden in de ‘container wars’ komt aan bod. En natuurlijk ook de samenwerking van partijen die eigenlijk concurrenten van elkaar zijn zoals Kubernetes, Docker Swarm en Mesos via de Cloud Native Computing Foundation. En het eerste grote gebruik van Kubernetes, met Pokemon Go in 2016 waarbij het Google-product tot het uiterste werd gedreven is ook onderwerp van gesprek.

Experts aan het woord

Een groot aantal experts uit de industrie, van Kubernetes en andere Cloud-ontwikkelaars, komt aan het woord in ‘Kubernetes - The Documentary’:
Eric Brewer (VP Infrastructure & Google Fellow, Professor aan UC Berkeley), Tim Hockin (Principal SW Engineer, Kubernetes, GKE, Google Cloud), Kelsey Hightower (Staff Developer Advocate, Google Cloud Platform), Craig McLuckie (Vice President R&D VMware, v.v. bij Google), Chris Aniszczyk (Chief Technology Officer CNCF), Ville Aikas (Senior Staff Engineer VMware, v.v. Google), Joe Beda (Principal Engineer VMware, v.o. Google), Brian Grant (Distinguished Engineer Google), Arnaud Porterie (Oprichter van Echoes HQ, v.o. Docker), Chen Goldberg (Vice President Engineering Google) Xiaohui "Dawn" Chen (Software Engineer Google), Clayton Coleman (Lead Architect, Products & Technologies, Red Hat), Sarah Novotny (Open Source Wonk, Azure, v.o. Google)

Vind meer over Kubernetes op Honeypot .cult en op Google Cloud. Bekijk hier deel 1 van de documentaire.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!