Redactie - 31 januari 2022

Container specialist Kasten by Veeam meldt sterke groeicijfers

Container specialist Kasten by Veeam meldt sterke groeicijfers image

Kasten by Veeam, speler voor Kubernetes-back-up, disaster recovery en mobiliteit, heeft aangekondigd dat zijn track record voor snelle groei zich heeft voortgezet in het fiscale jaar 2021, het eerste volledige jaar met resultaten sinds Kasten is overgenomen door Veeam. Kasten by Veeam rapporteerde een jaarlijkse stijging van 900% in boekingen voor 2021 en verviervoudigde de omvang van het personeel in 2021 om te voldoen aan de stijgende vraag naar eenvoudige en veilige bescherming voor Kubernetes-implementaties.

"Kasten by Veeam gaat 2022 sterker dan ooit in", zegt Andy Langsam, senior vice president van Kasten by Veeam. “Naarmate de acceptatie van Kubernetes drastisch versnelt, blijft de vraag van klanten naar back-up- en disaster recovery-tools groeien. We bouwen aan ons team, versterken onze gemeenschapsinspanningen, versterken partnerschappen en investeren in productverbeteringen om tegemoet te komen aan de gegevensbeheerbehoeften van moderne ondernemingen die afhankelijk zijn van technologieën die een sterk Kubernetes-ecosysteem ondersteunen.”

Kubernetes is naar voren gekomen als de de facto standaard voor het orkestreren van containers in edge-omgevingen die worden aangedreven door applicaties zoals videostreaming en AI. Volgens de Cloud Native Computing Foundation is het gebruik ervan in de productie sinds 2016 met 300% toegenomen . De adoptie van Kasten K10, het platform van het bedrijf voor Kubernetes-back-up en noodherstel, is het afgelopen jaar versneld en in 2021 met een factor 10 toegenomen.

Kasten beschermt momenteel miljoenen containers in productie en kan worden geschaald om massale implementaties met meerdere clusters met meerdere honderden nodes in bedrijfsomgevingen te beschermen. Het bedrijf blijft aanzienlijke interesse zien in containerspecifieke oplossingen voor gegevensbeheer van hoogwaardige bedrijfssegmenten, waaronder het bankwezen en de financiële sector, 5G en edge computing.

“Containers zijn alomtegenwoordig geworden in de productie-infrastructuur, vaak met bedrijfskritieke applicaties - daarom moeten deze omgevingen worden beschermd met het oog op veerkracht. Ons onderzoek toont aan dat er sprake is van een ontkoppeling van gegevensbescherming, waardoor de containerinfrastructuur en het bedrijf vaak mogelijk bloot komen te liggen”, zegt Christophe Bertrand, Senior Analyst bij ESG. “Daarom zijn wij van mening dat de Kasten by Veeam-oplossing een essentieel onderdeel is dat organisaties moeten inzetten om hun gegevensbescherming en zakelijke serviceniveaus te leveren. Met de steun van Veeam verwachten we dat Kasten momentum zal blijven opbouwen naarmate ze hun roadmap voor oplossingen verder uitbreiden.”

Kasten by Veeam heeft in 2021 twee belangrijke commerciële updates voor zijn K10-platform uitgebracht, evenals andere mogelijkheden en functies die geschikt zijn voor multi-tenant cloudomgevingen, applicatiemigraties automatiseren en schaalbare back-up, disaster recovery en applicatiemobiliteit leveren voor enterprise Kubernetes-implementaties. Deze updates omvatten V4.0 , die de eerste Kubernetes-native beschermingsmogelijkheden in de branche leverde, gericht op ransomware-aanvallen. Een tweede update, V4.5 , leverde een verbeterde out-of-the-box-ervaring, breidde de edge-mogelijkheden van het platform uit en verbreedde de ecosysteemondersteuning van het bedrijf voor dataservices en partnertechnologieën.

Kasten by Veeam is de afgelopen 12 maanden doorgegaan met het uitbreiden van het partnerecosysteem en het toevoegen van integraties aan belangrijke technologieplatforms. Kasten by Veeam kondigde in 2021 nieuwe Go-To-Market-partnerschappen aan met Amazon Web Services (AWS), Red Hat, IBM Cloud en Azure. Kasten K10 is nu ook beschikbaar in AWS Marketplace for Containers Anywhere en de Red Hat Marketplace .

Het bedrijf kondigde in 2021 investeringen aan in het onderwijs en de gemeenschap van Kubernetes. Het droeg bij aan een nieuw open source-project genaamd Kubestr waarmee ontwikkelaars en operators de configuraties en prestaties van Kubernetes-clusteropslag kunnen evalueren. Kasten by Veeam lanceerde ook de Kasten Kubernetes Learning Series , een gratis educatief programma dat is ontworpen om de Kubernetes-vaardigheden van alle niveaus van beoefenaars, waaronder beginners, ontwikkelaars, operations en Kubernetes-beheerders, te verbeteren. Bijna 10.000 gebruikers maakten in het eerste kwartaal van de lancering in Q4'21 gebruik van dit unieke, praktische, op een laboratorium gebaseerde programma.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!