Witold Kepinski - 01 februari 2022

Pure Storage werkt samen met Meta aan AI Research SuperCluster

Pure Storage werkt samen met Meta aan AI Research SuperCluster image

Pure Storage, de IT-pionier die storage as-a-service levert, kondigt zijn rol aan in Meta's nieuwe AI Research SuperCluster (RSC). Meta gaat er vanuit dat RSC de snelste AI-supercomputer ter wereld wordt, aldus Pure Storage.

RSC helpt Meta's AI-onderzoekers nieuwe en betere AI-modellen te bouwen die kunnen leren van biljoenen voorbeelden, kunnen werken in honderden verschillende talen, naadloos tekst, afbeeldingen en video samen analyseren, nieuwe augmented reality-tools ontwikkelen, en nog veel meer. RSC zal de weg vrijmaken voor het bouwen van technologieën voor Meta's volgende grote computing platform, de metaverse, waar AI-gedreven applicaties en producten een belangrijke rol zullen spelen.

Meta heeft Pure gekozen omdat het behoefte had aan een storage partner die de robuuste en schaalbare storagemogelijkheden kan leveren om RSC aan te drijven. Met FlashArray en FlashBlade zal RSC beschikken over ongeëvenaarde performance om snel zowel gestructureerde als ongestructureerde data te analyseren, met Pure's eenvoud, betrouwbaarheid en duurzaamheid als fundament.

Pure is al lange tijd een technologieleverancier voor Meta en heeft in 2017 geholpen bij het ontwerpen van de eerste generatie van Meta's AI-onderzoeksinfrastructuur. Sindsdien is Meta blijven samenwerken met Pure en RSC is het meest recente voorbeeld van hoe Pure Meta helpt zijn AI-onderzoeksdoelen te bereiken.

“De technologieën achter de metaverse zullen buitengewoon krachtige computeroplossingen vereisen die in staat zijn om onmiddellijk voortdurend toenemende hoeveelheden data te analyseren. Meta's RSC is een doorbraak in supercomputing die zal leiden tot nieuwe technologieën en klantervaringen die door AI mogelijk worden gemaakt. We zijn verheugd deel uit te maken van dit project en kijken uit naar de vooruitgang die Meta's AI-onderzoekers zullen boeken”, zegt Rob Lee, CTO, Pure Storage.

Het portfolio van Pure maakt verwerking van grootschalige AI-workloads mogelijk met high-performance, architectonisch geoptimaliseerde oplossingen, allemaal binnen de kleinste en meest milieuvriendelijke footprint. Hiermee kunnen klanten enorme hoeveelheden data uit gestructureerde en ongestructureerde bronnen verwerken met zeer hoge snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. De Pure-oplossingen die door Meta's RSC worden gebruikt zijn onder andere:

FlashArray//C is een enterprise-ready platform met hoge capaciteit dat hyperconsolidatie, een beschikbaarheid van zes negens en consistente single-milliseconde latency biedt voor veeleisende omgevingen. Dankzij de op QLC gebaseerde architectuur voldoet de array aan de strenge performance-, energie-, dichtheids- en ruimte-eisen van de RSC-omgeving, aldus Pure Storage.

FlashBlade iseen  all-flash storageoplossing voor het consolideren van snelle file en object data. Het biedt een massively parallel platform dat ultra-snelle performance kan leveren voor miljarden objecten en bestanden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!