Redactie - 03 februari 2022

Check Point Software Technologies koopt Spectral

Check Point Software Technologies koopt Spectral image

Check Point Software Technologies, een leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen wereldwijd, kondigt de overname aan van Spectral, een Israëlische startup en key-innovator in beveiligingstools die door ontwikkelaars zijn ontworpen voor ontwikkelaars. Met deze overname breidt Check Point zijn cloudoplossing, Check Point CloudGuard, uit met een ontwikkelaar-first beveiligingsplatform, en biedt het het breedste scala aan gebruiksscenario's voor cloudapplicaties, waaronder Infrastructure as Code (IaC) scanning en hardcoded secrets-detectie.

Versnelde digitale transformatie dwingt organisaties om nieuwe applicaties sneller te implementeren en in een steeds hoger tempo te innoveren. Dit, in combinatie met de overstap naar een gedistribueerde omgeving, drijft ontwikkelteams naar cloud-native methoden, zoals low-code platforms. Tegen 2023 zullen meer dan 500 miljoen digitale apps en diensten worden ontwikkeld en geïmplementeerd met behulp van cloud-native benaderingen - hetzelfde aantal apps dat in de afgelopen 40 jaar is ontwikkeld. Dit brengt duidelijke en onmiddellijke beveiligingsrisico's met zich mee voor cloudapplicaties, waaronder datalekken, verkeerde configuraties en blootgestelde geheimen. Om deze enorme uitdaging aan te gaan, hebben ontwikkelaars nu de juiste tools nodig om ervoor te zorgen dat cloudbeveiliging wordt geïmplementeerd zonder concessies te doen aan de productiviteit.

Spectral, een Israëlische startup opgericht in 2020, is een belangrijke innovator op het gebied van ontwikkelaarsbeveiliging met een bloeiende open-sourcegemeenschap. Spectral's developer-first benadering van beveiliging is gericht op codeveiligheid en vertrouwen, snel code scannen en een eenvoudige en coole ontwikkelaarservaring.

Spectral-tools zullen worden geïntegreerd in het Infinity-beveiligingsplatform van Check Point als onderdeel van het CloudGuard-aanbod, waardoor het het meest uitgebreide beveiligingsplatform in de branche wordt, van code tot cloud.

De producten van Spectral zullen onmiddellijk beschikbaar zijn onder de CloudGuard-productsuite.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!