Wouter Hoeffnagel - 03 februari 2022

GSMA en 5G-ACIA bundelen krachten rondom 5G IoT in industrie

GSMA en 5G-ACIA bundelen krachten rondom 5G IoT in industrie image

GSMA en 5G-ACIA kondigen de ondertekening aan van een Memorandum of Understanding (MoU) voor een nauwere samenwerking op het gebied van industriële productiebehoeften en servicevereisten. GSMA en 5G-ACIA gaan samenwerken om een gedeeld begrip van industriële 5G-implementatieoverwegingen te bevorderen en ontwikkelen. Inclusief netwerken, apparaten, applicaties, infrastructuuropties en implementatiemodellen.

Het MoU heeft tot doel de samenwerkingsrelatie te versterken en een hechter kanaal te creëren voor het uitwisselen van standpunten. Onder meer over hoe naadloze migratiepaden en solide interoperabiliteit tot stand kunnen worden gebracht, en hoe fabricagevereisten voor apparaten kunnen worden gedefinieerd.

Acceptatie van 5G IoT in industrie bevorderen

Het doel van het GSMA 5G IoT for Manufacturing-initiatief is om de wereldwijde acceptatie van 5G IoT in de maakindustrie en de bredere industriële sector te bevorderen. Om dit te bereiken brengt het ondernemingen, netwerkexploitanten en ecosysteemspelers samen om te onderzoeken hoe industrieel 5G IoT de productiesector wereldwijd ten goede zal komen. De community en het forum gaan uitdagingen en kansen van fabrikanten identificeren, in kaart brengen hoe 5G IoT deze kan aanpakken en het delen van best practices aanmoedigen. Zo willen GSMA en 5G-ACIA aantonen hoe industrieel 5G IoT de maakindustrie ten goede komt.

De missie van 5G-ACIA is om te zorgen voor de best mogelijke toepasbaarheid van 5G-technologie voor verbonden industrieën. Het gaat daarbij met name om de productie- en procesindustrieën. 5G-ACIA zorgt ervoor dat de belangen en specifieke aspecten van het industriële domein voldoende worden meegewogen in 5G-standaardisatie en -regulering. 5G-ACIA zorgt er verder voor dat de lopende 5G-ontwikkelingen worden begrepen door en overgedragen aan het industriële domein. Dit omvat mogelijke integratieconcepten en migratiepaden, samen met de evaluatie van belangrijke technologieën die voortkomen uit 5G-standaardisatie-instanties.

5G in productie en automatisering vooruithelpen

“We zijn verheugd dat we deze samenwerking met 5G-ACIA zijn overeengekomen, wat de samenwerking tussen mobiele netwerkoperators, fabrikanten en het bredere ecosysteem zal bevorderen. Deze samenwerking zal helpen om 5G in productie en industriële automatisering vooruit te helpen en de voordelen van samenwerking met mobiele operators voor de implementatie van 5G IoT-productietoepassingen opnieuw te definiëren. Ons algemene doel is om vertrouwde, strategische partners samen te brengen voor een betere productiekwaliteit, flexibiliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Door onze leden in staat te stellen nauw samen te werken met de leden van 5G-ACIA, kunnen we aanzienlijke vooruitgang boeken", zegt Alex Sinclair, Chief Technology Officer, GSMA.

Dr. Andreas Mueller, algemeen voorzitter 5G-ACIA, voegt toe: “5G vertegenwoordigt een sleuteltechnologie voor de verdere evolutie van de productiesector en zal Industrie 4.0 naar een hoger niveau tillen, met ongekende niveaus van flexibiliteit, productiviteit, efficiëntie en gebruiksgemak. Een voorwaarde voor de succesvolle adoptie van 5G in de maakindustrie is een zeer nauwe samenwerking tussen voorheen onsamenhangende belanghebbenden en ecosystemen, met name uit de ICT- en OT-domeinen. 5G-ACIA, de wereldwijd toonaangevende organisatie voor het aansturen en vormgeven van industriële 5G, zoekt daarom actief contact met en onderhoudt contacten met andere relevante organisaties over de hele wereld en het memorandum van overeenstemming dat we met GSMA hebben ondertekend, vormt in dit opzicht een nieuwe belangrijke mijlpaal. We zijn erg blij en enthousiast over de samenwerking met GSMA en om samen de weg vrij te maken voor de Fabriek van de Toekomst.”

NTT BW start 31-5 TM 14-6 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!