Witold Kepinski - 07 februari 2022

Startupbootcamp presenteert elf startups aan FinTech & CyberSecurity

Startupbootcamp presenteert elf startups aan FinTech & CyberSecurity image

Startup accelerator Startupbootcamp heeft de nieuwe teams bekendgemaakt die zullen deelnemen aan het derde cohort van het FinTech & CyberSecurity-programma in Amsterdam. De accelerator is gericht op ondernemers met innovatieve ideeën op het gebied van financiën, cyberveiligheid en technologie. De startups zijn actief binnen de zes focusgebieden van het programma: Asset Management, Financial Inclusivity, RegTech, Working Capital & Commercial Credit, InsurTech en Loans & Credit.

De teams zijn geselecteerd tijdens de Selection Days die volledig online plaatsvonden. Uit honderden aanmeldingen zijn twintig startups geselecteerd die tijdens de driedaagse selectieprocedure hun pitch gehouden voor een select gezelschap experts van Startupbootcamp en diverse partners. Hieruit zijn de elf deelnemers, afkomstig uit zes landen, gekozen.

De elf geselecteerde startups zijn:
Atmen (VK): een Afrikaanse challenger-bank gespecialiseerd in apps voor internet en mobiel geld, kaartbetalingen, geldovermakingen, vreemde valuta, prepaid debetkaarten en peer-to-peer-betalingen, met binnenkort aanvullende diensten.

Energy Shift (VK): een startup die slimme, door crowdfunding gefinancierde investeringen in zonneparken mogelijk maakt, waardoor de verschuiving naar meer duurzame energiebronnen mogelijk wordt.

Eqlaim (VK): een startup die snel en nauwkeurig claims voor bedrijfsonderbreking beoordeelt voor verzekeraars en hun klanten met behulp van AI om de kwantificering en rapportage van verliezen te automatiseren.

Finoo (Nederland): een fintech-startup die een nieuw tijdperk creëert voor internationale collegegeld betalingen gericht op internationale studenten en hun gezinnen.

Kle (Italië): een nieuwe kijk op financiële educatie voor kinderen en tieners door middel van gamification, bankieren en samenwerking tussen gezinnen en jongeren om hun financiële gezondheid te verbeteren.

Moneye (Nederland): een Saas-platform waarmee mkb’ers al hun bankrekeningen in realtime kunnen volgen, zodat u de efficiëntie kunt verhogen, tijd kunt besparen en de controle kunt behouden.

SmarTrade (Frankrijk): Een startup die smart contracts gebruikt om internationale handel, verzendingen, leveringen en financiële logistiek te regelen.

Toggle (VK): Een startup die een gedecentraliseerde bank voor data bouwt, waar mensen meer controle hebben over hun digitale identiteit en data.

Vemini (Italië): Een hardware- en software oplossing voor snelle en veilige authenticatie door middel van aanraking loze handpalm scan.

Welfio (Letland): Een advies- en rapportage platform voor P2P-leningen op verschillende markten.

Yoola (Ghana): Een mobile-first managementtool voor financieel advies en planning, specifiek gericht op Afrikaanse millennials.

Met accelerator programma’s gericht op specifieke industrieën en een uitgebreid netwerk van mentoren, experts, corporates en alumni stelt Startupbootcamp startups in staat versneld te groeien. Uit honderden aanmeldingen wereldwijd worden jaarlijks uiteindelijk rond de tien meest veelbelovende startups geselecteerd. Tijdens het programma zal Startupbootcamp deze startups intensief begeleiden en introduceren bij een internationaal netwerk van relevante mentoren, partners en investeerders in hun branche. Na drie maanden met een afsluitende Demo Day, worden ze onderdeel van het Startupbootcamp-alumninetwerk en krijgen ze hulp bij het aantrekken van investeerders.

Kauan Von Novack, managing director van Startupbootcamp: “Met de huidige veranderingen in de economie zijn nieuwe FinTech & CyberSecurity-oplossingen meer dan ooit nodig. In dat opzicht zullen klantgerichte oplossingen uiteindelijk winnen. Vooral degenen waar sociale impact zoals armoedebestrijding en mensen zonder bankrekening centraal staan. Met de geselecteerde 11 startups in onze FinTech en Cybersecurity Accelerator willen we daar deel van uitmaken. Via het programma kunnen we bijdragen aan een beter, meer inclusief en duurzaam financieel systeem voor toekomstige generaties.”

Meer informatie over FinTech & Cybersecurity is te vinden op de website van het programma.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!