Wouter Hoeffnagel - 09 februari 2022

Hytera in VS aangeklaagd wegens diefstal van bedrijfsgeheimen Motorola Solutions

Hytera in VS aangeklaagd wegens diefstal van bedrijfsgeheimen Motorola Solutions image

De Chinese fabrikant van radiosystemen Hytera is door het Amerikaanse ministerie van Justitie officieel aangeklaagd wegens diefstal van bedrijfsgeheimen. Het bedrijf zou voormalig medewerkers van Motorola Solutions ingehuurd hebben en hen opdracht gegeven hebben om geheime informatie te delen met betrekking tot de ontwikkeling van zogeheten push-to-talk radio's.

Hytera zou van 2007 tot 2020 hebben samengewerkt met ex-werknemers van Motorola Solutions. Het bedrijf zou vijftien verschillende handelsgeheimen hebben gestolen. Het gaat daarbij onder meer om de broncode van mobiele radiosoftware en ontwerptechnieken voor circuits, zenders en frequentiegeneratie.

Ook Motorola-medewerkers aangeklaagd

Naast Hytera zijn ook de betrokken ex-medewerkers van Motorola Solutions aangeklaagd. Zij worden ervan beschuldigd een geheimhoudingsovereenkomst met hun voormalig werkngever te hebben geschonden. Ook zouden zij bedrijfsdocumenten met geheime informatie hebben gebruikt voor de ontwikkeling van producten voor Hytera, het trainen van werknemers en vermarkten van producten.

Meer informatie is hier beschikbaar.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!