Redactie - 11 februari 2022

Red Hat verrijkt Kubernetes platform

Red Hat verrijkt Kubernetes platform image

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen kondigt vandaag aan dat Red Hat OpenShift Data Foundation is opgenomen in Red Hat OpenShift Platform Plus. Daardoor worden datadiensten, waaronder software-defined storage, in één oplossing toegevoegd aan het enterprise Kubernetes-platform. Red Hat OpenShift Platform Plus biedt een complete, kant-en-klare multicloud Kubernetes-stack en komt daarmee tegemoet aan de behoeften van DevSecOps-experts en applicatieontwikkelaars. De toevoeging van Red Hat OpenShift Data Foundation zorgt dat ontwikkelaars over een consistent dataplatform beschikken met permanente opslag voor alle clouds en infrastructuren, terwijl het IT-teams verschillende datamanagementmogelijkheden biedt.

Kubernetes is de standaard binnen containerorkestratie en biedt een krachtige motor om orkestratie op schaal te bewerkstelligen. Maar het vereist aanvullende componenten om echt aan de bedrijfsbehoeften voor het bouwen en laten functioneren van moderne applicaties te voldoen. Red Hat OpenShift Platform Plus brengt de benodigde componenten samen om applicaties te beveiligen, te beschermen en te beheren gedurende de volledige softwarelevenscyclus in Kubernetes-clusters, zelfs binnen verschillende cloudinfrastructuren.

Red Hat OpenShift Platform Plus omvat:

Red Hat OpenShift Container Platform: een consistente hybride cloudbasis, gebouwd op Kubernetes, die ontwikkelaars helpt om applicaties snel te coderen en af te leveren, terwijl het IT-teams flexibiliteit en efficiëntie biedt.

Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes: voor de beveiliging van software supply chains, infrastructuur en workloads.

Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes: voor end-to-end zichtbaarheid, beheer en controle van Kubernetes-clusters in een hybride en multicloud-omgeving.

Red Hat Quay: voor een wereldwijd schaalbaar containerregister. Dit brengt een consistente build pipeline over infrastructuren heen. Daarbij worden beelden geanalyseerd op kwetsbaarheden, waarbij potentiële problemen worden geïdentificeerd. Dit helpt bij het beperken van beveiligingsrisico's.

Red Hat OpenShift Data Foundation Essentials: om ingebouwd cluster datamanagement te bieden voor containerized workloads, uniform over hybride en multicloud-omgevingen.

Met Red Hat OpenShift Platform Plus beschikken organisaties over de tools en functionaliteiten om cloud-native initiatieven te versnellen en voegen ze DevSecOps toe in de gehele hybride cloud, inclusief de edge.

Datadiensten voor containers en hybride cloud

Moderne, cloud-native applicaties hebben cluster-datamanagementdiensten nodig die niet alleen een consistentere ervaring bieden voor workloads in hybride en multicloud-omgevingen, maar ook de mogelijkheid hebben om dynamisch te schalen als de vraag verandert. Met Red Hat OpenShift Data Foundation, geïntegreerd met Red Hat OpenShift Platform Plus, krijgen organisaties toegang tot gemeenschappelijke dataservices. Deze werken over het containerlandschap van een organisatie heen en helpen om opslagsilo's te voorkomen. De nieuwste versie van de storage-oplossing, Red Hat OpenShift Data Foundation 4.9, bevat nieuwe functionaliteiten om sneller en efficiënter applicaties te ontwikkelen en uit te rollen, waaronder:
Multicloud object gateway namespace buckets lossen problemen met databeschikbaarheid op. Dit doen ze door een flexibelere manier te bieden voor databehoeften op verschillende cloudlocaties. Data kunnen zich op één locatie bevinden, maar ook beschikbaar worden gemaakt op alternatieve locaties waar applicaties bepaalde toegang nodig hebben. Daarbij hoeven gegevens niet naar de alternatieve locatie gekopieerd te worden
Met permanente volume-encryptie beheren en bewaren gebruikers encryptiesleutels apart van hun cluster. Dit brengt betere bescherming op detailniveau en biedt gebruikers de flexibiliteit om hun eigen KMS-sleutel mee te nemen.
Beschikbaarheid
Red Hat OpenShift Platform Plus is per direct beschikbaar. Organisaties die een Red Hat OpenShift Platform Plus-abonnement hebben, ontvangen OpenShift Data Foundation Essentials als onderdeel van hun bestaande abonnement zonder additionele kosten.

Ook de Red Hat OpenShift Platform Plus met Red Hat OpenShift Data Foundation Advanced bundel is per direct beschikbaar. Dit voegt geavanceerde beveiligingsfuncties, multi-cluster workloadondersteuning, disaster recovery en standalone en mixed use storage-ondersteuning toe aan de mogelijkheden van OpenShift Data Foundation Essentials.

"Nu organisaties hun applicaties diversifiëren om te voldoen aan de veranderende behoeften van de wereldeconomie, is het noodzaak om snel op schaal te innoveren en toch een sterke IT-beveiliging te behouden”, aldus Joe Fernandes, vice president en general manager, Cloud Platforms, Red Hat. “Red Hat OpenShift Platform Plus biedt de innovatie van Kubernetes op maat voor enterprise-behoeften, samen met aanvullende mogelijkheden zoals beheer, verbeterde beveiligingsfuncties en nu ook kant-en-klare storage, waarmee veelvoorkomende productie-eisen worden gewaarborgd waar standaard Kubernetes-diensten niet aan voldoen."

"Met Red Hat OpenShift en Red Hat OpenShift Data Foundation zijn we in staat om onze applicaties te moderniseren, innovatie te versnellen en nieuwe diensten sneller en betrouwbaarder in te zetten”, stelt Teguh Wahyono, director of information technology and digital, Pegadaian. “Onze ontwikkelaars verbeteren de leveringssnelheid en relevantie van IT-diensten voor de business en rollen oplossingen voor klanten uit. Daarnaast hebben we door de samenwerking met Red Hat een open-sourcecultuur gecreëerd. Daarmee moedigen we onze ontwikkelaars en business units aan om innovatie te stimuleren."

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!