Redactie - 18 februari 2022

CxO of the Year: wie wint deze Dutch IT-channel Award?

CxO of the Year: wie wint deze Dutch IT-channel Award? image

Luuk Slaats en Bart van Rheenen wonnen 'm al eens: de Dutch IT-channel voor CxO of the Year. Eervolle vermeldingen vallen soms ook in deze categorie, zoals in 2019 voor Eugene Tuijnman en Cynthia Koetsier-Beerten. Welke echte 'personality' in het Nederlandse IT-kanaal gaat dit jaar met de eer strijken?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Anton Loeffen is oprichter en CTO van Eshgro, de cloud service provider (CSP) die organisaties digitaal laat transformeren naar een slimmere werkplek. Loeffen wordt door het kanaal getypeerd als een ambitieuze visionair die durft te dromen van innovatie, met een drive om écht verandering teweeg te brengen. Hij is resultaatgericht en krijgt door zijn enthousiasme medewerkers makkelijk mee. Wil je weten wat er speelt op het gebied van cloud en kunstmatige intelligentie (AI)? Dan ben je bij Loeffen, die dit soort ontwikkelingen al decennialang volgt, aan het juiste adres. Anton Loeffen is een fervent boekenlezer, met evengoed in interesse in andere vakgebieden dan ICT, zoals filosofie en psychologie.

Dave Maasland begon op 18-jarige leeftijd als stagiair in het salesteam van ESET Nederland, om tien jaar later CEO te worden bij deze Nederlandse tak van het Slowaakse IT-beveiligingsbedrijf. Hij deed dat met een heldere visie: Nederland veiliger maken door dé lokaal aanwezige cyber securitypartner te zijn voor Nederlandse consumenten, bedrijven, IT-dienstverleners en overheden, met een focus op kennisdeling en hoogwaardige dienstverlening. Volgens ingewijden in het kanaal 'volstaat het woord passie niet om de onvermoeibare bevlogenheid in zijn streven naar een digitaal veiliger Nederland te beschrijven'. Als duider van onderwerpen rondom cyber security treedt Maasland regelmatig op in de media en bij evenementen.

Emile Schouwstra is Commercieel Directeur en Business Development Directeur bij IT-dienstverlener Uniserver in Alkmaar. In die functies realiseerde hij alleen al in 2020 een omzet van 45 miljoen euro, waarvan 85 procent terugkerend in de vorm van abonnementen. In een tijd waarin vrijwel alle partners van Uniserver én hun (eind)klanten in transitie zijn naar meer (hybride) clouddiensten, is dat niet vreemd, want Schouwstra staat bekend om zijn ervaring met en passie voor de cloud en alle nieuwe technologieën die daarmee samenhangen. Emile Schouwstra krijgt volgens de motivatieteksten bij zijn nominatie veel energie van de omgang met klanten. Mensen doen zaken met mensen, vindt hij.

Jurgen Duijster vormt samen met René Hol en Albert Leenders de driekoppige directie van Transfer Solutions, het bedrijf uit Leerdam dat sinds de oprichting in 1995 mede onder zijn leiding uitgroeide tot een toonaangevende speler in de Nederlandse IT-markt. Volgens zijn fans, de mensen in het kanaal die hem graag zien winnen, onderscheidt de CEO zich door 'de menselijke maat' waarmee hij het IT-bedrijf leidt. Jurgen Duijster staat bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid: het welzijn van zijn medewerkers en überhaupt van 'de medemens' staat altijd voorop bij Duijster, die dit soort immateriële kernwaarden dan ook stevig heeft verankerd in de bedrijfscultuur van Transfer Solutions.

Marijke Kasius is sinds februari 2021 CEO van PQR, nadat ze als COO een van de drijvende krachten was achter de snelgroeiende Services Unit van deze 'rustmakers in IT' uit Utrecht. Als CEO zette Kasius de lijnen uit voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve diensten die PQR veel nieuwe klanten opleverden. Voor Marijke Kasius, die inmiddels een lang en succesvol track record in ICT-management heeft, zowel binnen als buiten Nederland, staat de tevredenheid van klanten en collega's altijd voorop. Kasius heeft bewezen met innovatief leiderschap een organisatie versneld te kunnen laten groeien. Met aantoonbare kennis van (managed) services heeft ze bovendien de nodige klanten geholpen met hun digitale transformaties.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!