Witold Kepinski - 16 februari 2022

Nutanix biedt meer hybride multi-cloud toepassingen

Nutanix biedt meer hybride multi-cloud toepassingen image

Nutanix, speler in hybride multi-cloud computing, maakt de beschikbaarheid bekend van hun vereenvoudigde productportfolio dat aansluit bij de snel veranderende behoeften van klanten. Het Nutanix Cloud Platform biedt een consistent operating-model voor zowel public, private als hybride clouds. Met deze introductie stroomlijnt het bedrijf de digitale transformaties van klanten door het leveren van een set eenvoudig in te zetten oplossingen.

Het nieuwe portfolio maakt het voor klanten niet alleen makkelijker om de hybride multi-cloud in te zetten. Het neemt ook de complexiteit weg die vaak gepaard gaat met de implementatie van hybride cloud-services in meerdere omgevingen, door het vereenvoudigen van packaging, metering en pricing. Klanten kunnen daardoor beter inspelen op veranderende behoeften, inclusief uitbreidingen van workloads, voorkeuren voor andere clouds, technische updates en meer. Door te profiteren van de door Nutanix gevalideerde ontwerpen en best practices op het gebied van de implementatie van veelvoorkomende use cases, kunnen klanten hun cloudreis verder versnellen.

“Nutanix begon als een flexibeler, eenvoudiger te beheren alternatief voor SAN-opslag, en is inmiddels uitgegroeid tot een volledig cloudplatform, van virtualisatie tot networking en beveiliging. Het ondersteunt alle workloads on-premises en in public clouds”, zegt Ashish Nadkarni, Group Vice President, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group bij IDC. “Het nieuwe productportfolio biedt nog meer flexibiliteit om klanten te helpen zich aan te passen aan veranderende behoeften binnen hun bedrijf."

Nutanix heeft een enterprise-ready unified cloudplatform gebouwd met zijn Hyperconverged Infrastructure (HCI)-oplossing als basis. Het nieuwe, vereenvoudigde portfolio omvat:

Nutanix Cloud Infrastructure (NCI) biedt een volledige softwareoplossing - inclusief virtual compute, storage en networking voor virtuele machines en containers - die kan worden ingezet in private datacenters op hardware naar keuze of in public clouds met built-in resilience, self-healing, performance, disaster recovery-mogelijkheden en beveiliging. Door NCI te draaien in de public cloud, worden klanten middels Nutanix Cloud Clusters (NC2) in de gelegenheid gesteld om hun reis naar de hybride cloud te versnellen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit, elasticiteit en applicatiemodernisering terwijl de operationele efficiëntie van één unified cloudomgeving voor alle clouds blijft behouden. Belangrijke use cases zijn cloud bursting, disaster recovery en datacenter lift and shift.

Nutanix Cloud Manager (NCM) zorgt voor eenvoud en gebruiksgemak bij het bouwen en beheren van cloudimplementaties door consistent beheer in private en public clouds te stimuleren, waardoor het cloud traject van klanten versnelt. NCM biedt de gebruiker intelligente features, waaronder monitoring, inzicht en geautomatiseerde herstelmaatregelen, en maakt het voor bedrijven eenvoudiger om hun applicaties te implementeren en te beheren. Daarnaast stimuleert het financial accounting en kostenbeheer middels intelligente optimalisatie van resources en nauwkeurig inzicht in cloud-metering and -chargeback. Tot slot verenigt NCM de beveiliging voor workloads en data in iedere cloud, waardoor respons op incidenten wordt geautomatiseerd met intelligente analyse en compliance van regelgeving.

Nutanix Unified Storage (NUS) biedt gedistribueerde en software defined storage voor meerdere protocollen (volumes, bestanden, objecten) om een verscheidenheid aan workloads te ondersteunen met licentie-portabiliteit in de private, public of hybride cloud. Daarnaast wordt de complexiteit van meerdere interfaces geëlimineerd door één beheeromgeving voor alle storage-bronnen, wat ook experts die minder bedreven zijn in storage in staat stelt om algemene opslag- en datamanagement-taken uit te voeren. Geïntegreerde intelligente analytics bieden verder diepgaand inzicht in gegevens voor governance en beveiliging van die gegevens.

Nutanix Database Service (NDB) vereenvoudigt databasebeheer in hybride multi-cloud-omgevingen voor database-engines zoals PostgreSQL, MySQL, Microsoft SQL Server en Oracle Database, met krachtige functionaliteit voor provisioning, scaling, patching, beveiliging en cloning van database-instances. NDB helpt klanten met het leveren van Database-as-a-Service (DBaaS) en een gebruiksvriendelijke on-premises self-service database-experience, voor zowel nieuwe als bestaande databases.

Nutanix End User Computing-oplossingen bieden gebruikers wereldwijde virtuele apps en desktops vanuit public, private en hybride cloud-infrastructuren. Het voorziet in per-user licensing voor Nutanix Cloud Infrastructure door het kostenmodel van de infrastructuur af te stemmen op dat van het End User Computing-platform, waardoor capaciteitsplanningen makkelijker worden. Het omvat eveneens een gebruiksvriendelijk, snel en flexibel Desktop-as-a-Service (DaaS)-platform dat workloads kan draaien op NCI, public- of hybride clouds.

“Het Nutanix Cloud Platform bouwt voort op onze hyperconverged infrastructuursoftware en biedt een consistent cloud-operatingmodel voor enterprises”, aldus Thomas Cornely, Senior Vice President Product Management bij Nutanix. “Ons nieuwe, vereenvoudigde portfolio brengt de diverse mogelijkheden van onze producten on-premises en binnen public clouds samen om consistente infrastructuur, data-services, beheer en operations te bieden voor zowel virtual machines als containers.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!