Redactie - 16 februari 2022

Mendix en Amazon Web Services breiden samenwerking uit

Mendix en Amazon Web Services breiden samenwerking uit image

Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in enterprise applicatie-ontwikkeling heeft de samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uitgebreid. Hierbij wordt voortgebouwd op de bestaande relatie tussen AWS en Mendix en de recent aangekondigde samenwerking tussen Siemens Digital Industries en AWS voor digitale transformatie. Om het inkoop- en leveringsproces voor klanten te vereenvoudigen zijn er direct drie Mendix-oplossingen beschikbaar in de AWS Marketplace: het Mendix low-code platform, Intelligent Automation for Banking en Intelligent Automation for Insurance. Oplossingen voor andere branches volgen later dit jaar.

Alle klanten van Mendix en AWS in deze sectoren kunnen nu direct gebruikmaken van deze belangrijke enterprise low-code-oplossingen om snel te starten met slimme automatiseringsinitiatieven, bedrijfsprocessen te stroomlijnen, de klantervaring te verbeteren en sneller te innoveren dan concurrenten.

“AWS erkent de transformatieve kracht van het Mendix-platform in combinatie met de kracht van AWS Services”, zegt Tim Srock, CEO van Mendix. "Samen stellen we organisaties in staat om snel moderne enterprise low-code applicatie-ervaringen te bouwen die profiteren van slimme automatisering. Hiermee kunnen zij meer bereiken in minder tijd, hun kosten verlagen, klanten tevreden stellen en meer waarde halen uit menselijk kapitaal."

Mendix enterprise low-code applicatie templates versnellen innovatie
De oplossingen zijn gebaseerd op enterprise low-code applicatie templates, waarmee ontwikkelaars en domeinexperts consistente applicaties op maat kunnen maken voor branchespecifieke use-cases. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om oplossingen voor het onboarden van klanten, het aanmaken van leningen en hypotheken en portefeuillebeheer bij banken en om applicaties voor verzekeraars voor offertes, verkoop, acceptatie en claimbeheer.

De oplossingen combineren deze applicatietemplates met slimme services van AWS, zoals Amazon Comprehend, om ongestructureerde tekst te begrijpen; Amazon Transcribe en Amazon Polly, om spraak om te zetten naar tekst en vice versa; Amazon Lex, om conversatie-interfaces te bouwen; en Amazon Rekognition om objecten, mensen, tekst en activiteiten in afbeeldingen en video's te identificeren. Klanten kunnen deze AWS-services ook integreren in hun eigen applicaties.

“Mendix enterprise low-code applicatie-ontwikkeling ondersteunt bedrijven die slimme automatisering op AWS willen toepassen om strategisch in te spelen op kostenbesparing en kansen om de operationele effectiviteit te verbeteren.” zei Madhu Raman, global head of Intelligent automation bij AWS. “Klanten van AWS in de financiële dienstverlening kunnen nu snel intelligent automation applicaties samenstellen met Mendix op AWS.”

Mendix en AWS breiden hun zevenjarige relatie uit
Mendix en AWS werken samen sinds 2015 en Mendix Cloud draait sinds 2016 op AWS. Mendix werd in 2018 overgenomen door Siemens, en deze uitgebreide go-to-market-relatie bouwt voort op de strategische samenwerkingsovereenkomst tussen Siemens en AWS, die in november 2021 werd aangekondigd.

Door gebruik te maken van de enterprise technologieplatformen van Mendix en AWS, heeft het Amerikaanse Erie Insurance (ERIE), een grote regionale verzekeringsmaatschappij voor onroerend goed en ongevallen, het volledige commerciële verkoopkanaal gedigitaliseerd. Dit zorgde ervoor dat de onafhankelijke agenten van Erie nu slechts binnen enkele minuten een offerte kunnen versturen en het aantal nieuwe klanten met dubbele cijfers zagen toenemen.

"De sterke relatie tussen Mendix en AWS is waardevol geweest voor ERIE tijdens de digitalisering van ons commerciële aanbod", zegt Timothy Shine, vice-president technology bij ERIE. "We zijn verheugd over deze ontwikkeling in de relatie tussen deze twee bedrijven en kijken ernaar uit om meer slimme AWS-services in ons Mendix-domein te integreren om de productiviteit van onze agenten en de klanttevredenheid te verhogen."

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!