Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2022

KPN blikt in jaarverslag terug op afgelopen jaar

KPN blikt in jaarverslag terug op afgelopen jaar image

KPN publiceert haar geïntegreerd jaarverslag 2021. Het bedrijf blikt daarin terug op een jaar waarin de veerkracht van Nederland door corona opnieuw op de proef is gesteld.

Dankzij digitale dienstverlening zoals die van KPN bleef Nederland in staat om te werken vanuit huis, online onderwijs te volgen of te ondernemen, terwijl de winkel gesloten was. Op tal van terreinen versnelde de pandemie de digitalisering van ons leven. "Het dataverbruik op de KPN netwerken brak opnieuw records. Het weerspiegelde de verschillende maatschappelijke hoogte- en dieptepunten. 2021 heeft laten zien hoe veerkrachtig en innovatief we zijn", aldus CEO Joost Farwerck.

Het jaarverslag benoemt voorbeelden van de maatschappelijke bijdrage van KPN op het gebied van hybride werken, de dienstverlening in de zorg, cybersecurity en bij de watersnood in Limburg.

Verbonden vooruit

KPN bouwt digitale infrastructuur met glasvezel en 5G. De telecomprovider moderniseerde afgelopen jaar zo'n 4.000 mobiele zendmasten, die hiermee geschikt zijn voor 5G. Ook versnelde KPN in het afgelopen jaar de uitrol van haar glasvezelnetwerk. In totaal zijn 433.000 Nederlandse huishoudens aangesloten op glasvezel. Samen met de joint venture Glaspoort was dat zelfs meer dan een half miljoen.

De producten en diensten van KPN zijn energiezuinig en KPN-klanten realiseerden in 2021 een forse energiebesparing.

Het energieverbruik van KPN is al langer volledig groen en neemt alsmaar af. Dit terwijl het dataverbruik op het netwerk juist stijgt. KPN staat inmiddels tien jaar onafgebroken in de Wereldindex van de Dow Jones Sustainability Index. "Afgelopen jaar hebben we met het uitgeven van een duurzame obligatielening en een duurzame kredietfaciliteit, financiële instrumenten gekoppeld aan onze klimaatambities. Op het terrein van circulariteit hebben we stevige ambities geformuleerd, en we hebben ons als doel gesteld om in 2040 de uitstoot in de hele keten te reduceren en het restant te compenseren tot nul. Daarmee onderstrepen we ons duurzame karakter voor al onze stakeholders", aldus Farwerck.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Op 13 april 2022 houdt KPN zijn jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, waar het geïntegreerd jaarverslag 2021 zal worden besproken. Op de agenda, die binnenkort zal worden gepubliceerd, staat naast het jaarverslag onder andere de voorgenomen benoeming van twee nieuwe leden in de Raad van Commissarissen.

Het KPN geïntegreerd jaarverslag 2021 is hier beschikbaar.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!