Wouter Hoeffnagel - 23 februari 2022

Installatie van 5G-zendmast in Limburg mag ondanks bezwaren doorgaan

Installatie van 5G-zendmast in Limburg mag ondanks bezwaren doorgaan image

De installatie van een 5G-zendmast in het Limburgse Simpelveld door KPN mag doorgaan. Bezwaren van omwonenden die vrezen voor zowel brandstichting als hun gezondheid zijn door de rechter van tafel geveegd.

Het gaat om een zendmast van 40 meter hoog, die op een afstand van 20 meter van de woning van de eisers wordt geplaatst. De eisers stellen dat de zendmast het uitzicht belemmert, zonlicht wegneemt en de waarde van de woning aantast. KPN stelt echter dat de plaatsing van de zendmast al bekend was voordat de eisers hun woning aanschaften. Ook stellen de eisers te vrezen voor zowel brandstichting als hun gezondheid.

De rechter gaat niet mee in de bezwaren van de eisers. Zo hebben zij onvoldoende aangetoond dat de waarde van hun woning door de komst van de zendmast daalt. Ook hebben zij zorgen met betrekking tot de impact op hun gezondheid onvoldoende aannemelijk kunnen maken. Wat betreft brandstichting stelt de rechter dat het bestaan van de mogelijkheid op brandstichting er niet toe leidt dat de plaatsing van de zendmast onrechtmatig is.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!