Witold Kepinski - 03 maart 2022

Nutanix boekt meer omzet en beperkt verlies

Nutanix boekt meer omzet en beperkt verlies image

Nutanix, speler in hybride multicloud computing, heeft vandaag de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 31 januari 2022. De omzet steeg met 19 procent naar 413,1 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 115 miljoen dollar.

"Ons tweede kwartaal weerspiegelde een aanhoudende solide uitvoering, wat een sterke jaar-op-jaar verbetering van de boven- en onderkant aantoont", aldus Rajiv Ramaswami, President en CEO van Nutanix. "We zien ook een groeiend momentum in de richting van de acceptatie van hybride multicloud-modellen en zijn van mening dat de recente lancering van ons portfolio met hybride multicloud-oplossingen ons vermogen zal versterken om de oplossingen te leveren die onze klanten nodig hebben."

"In ons tweede kwartaal behaalden we een recordaantal average contract value (ACV) facturen, die op jaarbasis met 37% stegen en een omzetgroei van 19% op jaarbasis", zegt Duston Williams, CFO van Nutanix. "We zagen een goede uitvoering van onze opbouw van abonnementsverlengingen en genereerden een positieve vrije kasstroom in het kwartaal - beide weerspiegelingen van aanhoudende vooruitgang in ons abonnementsmodel."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!