Witold Kepinski - 05 maart 2022

Booking.com schort activiteiten in Rusland op

Booking.com schort activiteiten in Rusland op image

Online reisplatform Booking.com schort zijn activiteiten in Rusland op. Dit meldt ceo Glenn Fogel op LinkedIn.

Fogel: "Met elke dag die voorbijgaat, neemt de urgentie van deze verwoestende oorlog in Oekraïne toe, evenals de complexiteit van het zakendoen in de regio. Als gevolg van deze toenemende complexiteit sinds ik de onderstaande update heb gedeeld - inclusief belangrijke beperkingen opgelegd door sancties van een aantal landen - schorten we reisdiensten in Rusland en Wit-Rusland op. We blijven alles doen wat we kunnen voor de veiligheid van onze collega's, klanten en partners, terwijl we humanitaire inspanningen ondersteunen. We blijven onze krachten bundelen met iedereen die roept om vrede."

Eerder meldde Fogel op Linkedin: "De schokkende gebeurtenissen die zich in Oekraïne voltrekken, zullen een duister stempel drukken op de geschiedenis voor het zinloze geweld en de moedwillige minachting voor het leven van het Oekraïense volk. Ik ben geschokt door wat ik elke dag zie en maak me grote zorgen om onze medewerkers, klanten en partners in Oekraïne. De veiligheid van onze collega's en hen gedurende deze tijd ondersteunen is onze topprioriteit, en we hebben nauw samengewerkt met onze werknemers en hun families in Oekraïne die hun toevlucht zoeken. Ik wil onze collega's in Oekraïne, evenals hun families, prijzen voor hun moed in deze verwoestende tijd.

Tijdens deze aanhoudende crisis ben ik enorm trots op de kracht en vastberadenheid van onze medewerkers die zich hebben ingezet om te helpen. Booking.com )heeft onlangs 1 miljoen dollar gedoneerd aan het Internationale Comité van het Rode Kruis om te helpen bij hun hulpinspanningen, en we zullen elke donatie van medewerkers van Booking Holdings en onze merken matchen. Naarmate de situatie evolueert, zullen we blijven zoeken naar meer manieren om het Oekraïense volk te steunen.

Naar de toekomst kijken in tijden als deze is moeilijk. We voelen een diep gevoel van verdriet en hulpeloosheid wanneer we proberen te anticiperen op wat komen gaat. Maar het is absoluut noodzakelijk dat we elkaar steunen en de heiligheid en waardigheid van het menselijk leven erkennen."

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!