Redactie - 07 maart 2022

Wie gaat met de VAR of the Year Award naar huis?

Wie gaat met de VAR of the Year Award naar huis? image

Vorig jaar won Centralpoint de prestigieuze Dutch IT-channel Award voor VAR of the Year. De Value Add Reseller uit Amstelveen is ook dit jaar genomineerd, samen met Aces Direct, ARP, Insight Enterprises en Transfer Solutions. Welke van de vijf dienstverleners leverde een wel héél unieke en specifieke IT-toepassing rond infrastructuur, cloud, hardware, software en/of services?

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Met de nieuwe strategie Aces 8 manifesteerde Aces Direct zich in 2021 als dé IT business partner die organisaties technologisch voorop laat lopen. Het IT-consultancybedrijf laat IT integreren in de organisaties van klanten en met die organisaties mee-evolueren. Met de juiste, vernieuwende technologie laten bedrijven hun concurrentie 'mijlenver' achter zich, vinden ze in Tilburg. Aces 8 is een strategie met acht aandachtspunten – zoals 'digitaal en menselijk', 'dagelijkse inspiratie' en 'non-stop in beweging' – bedoeld om klanten samen met Aces Direct klaar te stomen voor de toekomst en ze de regie over hun ambities, plannen en doelstellingen te laten voeren.

ARP Nederland is al dertig jaar een snelle en betrouwbare partner in IT solutions. Momenteel onderscheiden de Maastrichtenaren zich vooral met de propositie Device-as-a-Service (DaaS), waarmee klanten niet één specifieke IT-toepassing in huis halen, maar een allesomvattende totaaloplossing, gebaseerd op cloud, hardware, software én services. ARP implementeerde deze DaaS-oplossing onder meer bij de veiligheidsregio Limburg-Noord, waar de wens bestond om álle eindgebruikers – van brandweer tot GGD – in de gehéle regio en op elk gewenst moment te laten profiteren van de juiste, hoogwaardige IT-service. ARP pakt dergelijke projecten gestructureerd aan, met een single point of contact voor de klant en een realistische projectplanning.

Op de palmares van Centralpoint prijken liefst vier Dutch IT-channel Awards. In 2015, 2018 en 2019 mocht de IT-dienstverlener uit Nijmegen zich MKB Reseller of the Year noemen. Vorig jaar was Centralpoint VAR of the Year. 2021 was het jaar waarin Centralpoint zich aansloot bij de Zweedse marktleider Dustin. Daarmee ontstond, in de woorden van Centralpoint zelf, 'een Europees IT Powerhouse in de Benelux die zijn weerga niet kent'. Met in totaal 2200 medewerkers in de Benelux en de Nordics kan de combinatie Centralpoint/Dustin in eigen beheer alles leveren, inclusief consultancy, software licensing, logistic services, managed services en een 24/7 breakfix.

Insight Enterprises Nederland, leverancier van IT-services, cloudoplossingen, software(licenties), IT-diensten en hardware, liet zich ook in 2021 zien als een echte VAR: een IT-bedrijf met toegevoegde waarde. Dit bleek onder meer tijdens een business case bij de Rabobank, waar de Amsterdammers werden ingeschakeld om de gang naar de cloud vlot te trekken. De bank had al een klein team aangesteld voor de implementatie van Citrix on Azure - Infrastructure as Code, maar het project had iemand nodig die de leiding kon nemen en kon helpen met de verdere inrichting. Ook heeft Insight medewerkers van de Rabobank de nodige skills bijgebracht.

Transfer Solutions is genomineerd vanwege een business case bij logistiek dienstverlener Rotra, volgens de Oracle-partner uit Leerdam een toonbeeld van hoe de samenwerking tussen vendor en partner eruit moet zien. Toen Rotra besloot om alle applicaties en bijhorende databases te migreren naar de cloud of te vervangen door SaaS-applicaties, adviseerde Transfer Solutions de Oracle Cloud. De expertise van Transfer Solutions was met name onontbeerlijk bij de migratie van de backbone van de organisatie: het Forwarding Management Systeem (FMS), een zelfgebouwde interne applicatie op basis van Oracle APEX die alle zee- en luchtvrachtactiviteiten van Rotra ondersteunt. De cloudmigratie duurde vier maanden.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!