Redactie - 09 maart 2022

Wie gaat met de CSP of the Year Award naar huis?

Wie gaat met de CSP of the Year Award naar huis? image

De Dutch IT-channel Award voor Cloud Service Provider of the Year ligt klaar voor de CSP die in 2021 uitmuntte met clouddiensten als IaaS, SaaS en PaaS. Welke dienstverlener stond z'n klanten of resellers bij met de beste en meest innovatieve cloudtechnologieën en -diensten, en wordt daarom de opvolger van SoftwareONE en BPSOLUTIONS, de winnaars van 2019 en 2020?

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

AXEZ levert oplossingen die met recht gekwalificeerd kunnen worden als 'IaaS-maatwerk in de cloud'. Samen met HPE Greenlake heeft de dienstverlener uit Rijswijk zijn oplossingen in 2021 doorontwikkeld, hoogwaardige oplossingen waarmee AXEZ inmiddels zo'n zeventig klanten helpt, in zeventien landen en vier continenten. Vanwege deze mondiale groei heeft AXEZ plannen voor extra vestigingen in Dallas en Singapore, waar wordt getest of de dienstverlening voldoet aan de daar geldende wet- en regelgeving. AXEZ is trots dat het als klein bedrijf grote dingen bereikt. 'Als je maar naar je klanten luistert en open staat voor verandering en samenwerking', is het advies.

BPSOLUTIONS groeide de laatste jaren uit tot een echte specialist in cloud services. Het Utrechtse bedrijf is succesvol met de eigen, 'zeer hoog beschikbare' hybrid cloud, die wordt gehost in de datacenters van Interxion in Amsterdam. Een tevreden klant is bijvoorbeeld Motip Dupli, fabrikant van spuitbussen en lakstiften voor onder meer de automobielindustrie. Ook De Technische Unie, HOYER en diverse ziekenhuizen en overheidsorganisaties gebruiken de hybride cloudplatforms van BP Solutions. Een belangrijk wapenfeit in 2021 was de modernisering van het dienstenportfolio rondom Managed-Backup-as-a-Service. BP Solutions ging daarvoor een strategische samenwerking aan met Rubrik, leverancier van het platform Zero Trust Data Management.

Eshgro helpt organisaties digitaal te transformeren naar een slimme en toekomstbestendige online werkplek. Organisaties die optimaal inspelen op steeds sneller veranderende marktomstandigheden zijn de winnaars van morgen, vinden ze bij de CSP uit Boxmeer. Daarom creëert Eshgro slimme softwareoplossingen die organisaties aantoonbaar snel, eenvoudig en veilig laten (samen)werken in de cloud. Eshgro ontwikkelde hiervoor het eigen platform Smarter 365, een beheer- en managementtool met Microsoft 365 en Azure als basis. Voordelen zijn onder meer volop controle over applicaties en de kosten daarvan, en het snel kunnen uitrollen en beheren van MS Modern Workplaces voor alle gebruikers op alle apparaten.

Fundaments is een CSP uit Enschede, een team van 45 'vrijdenkende experts in clouds' die de meest 'mission-critical' cloudgebaseerde processen en activiteiten van grootzakelijke organisaties borgen. Met andere woorden: met de oplossingen van Fundaments worden innovatieve clouddiensten gerealiseerd die geschikt zijn voor de meest bedrijfskritische applicaties. Dat Fundaments succesvol is met de ontwikkeling en de levering van deze oplossingen, bleek in 2021 onder meer uit de bekroning tot FY21 Global Cloud Partner of the Year door Cohesity, leider in next-gen datamanagement. Dankzij de samenwerking met Cohesity realiseert Fundaments schaalbare, multitenant clouddiensten voor het opslaan, beveiligen en analyseren van archiefdata.

SoftwareONE maakte in 2021 de IBM Cloud toegankelijk voor Nederlandse onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Het softwarebedrijf schreef zich in voor het project OCRE (Open Clouds for Research Environments) van het pan-Europese datanetwerk voor onderzoek en onderwijs GÉANT. OCRE moet het voor universiteiten en andere instellingen makkelijker maken om in de overvloed aan clouddiensten de juiste cloud provider te kiezen, met de schaalbaarheid, flexibiliteit en mobiliteit die juist zij nodig hebben. SoftwareONE won liefst 68 aanbestedingen voor raamovereenkomsten binnen dit project, onder meer die voor de IBM Cloud in Nederland. Vooral op het gebied van privacy geeft IBM extra zekerheid, belangrijk bij het delen van gevoelige onderzoeksinformatie.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!