Redactie - 25 maart 2022

Wie gaat met de Networking Innovator of the Year Award naar huis?

Wie gaat met de Networking Innovator of the Year Award naar huis? image

Welke leverancier wist zich in 2021 bij uitstek te onderscheiden met innovatieve netwerktechnologie? Met andere woorden: wie treedt in de voetsporen van NETGEAR, Cisco, HPE en VMware, eerdere glorieuze winnaars van de Dutch IT-channel Award voor Networking Innovator of the Year?

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians Nederland had de afgelopen jaren een sterke focus op Network-as-a-Service (NaaS). Samen met partners wist de leverancier hierin zelfs marktleider te worden, met alleen al in Nederland meer dan twintig aansprekende klanten die gebruik maken van een door Axians gerealiseerd campusnetwerk, een wireless netwerk of bijvoorbeeld een sd-wan. Voorbeelden zijn Kiwa NV, de gemeente Utrecht, Sanquin en het Rijksmuseum. Het NaaS-model van Axians Nederland loopt zo goed, dat Axians het internationaal wil 'repliceren' naar onder meer het VK, Portugal, Duitsland en Brazilië. Analist MarketsandMarkets positioneert Axians als opkomend NaaS-leider, vanwege zijn 'innovatieve oplossingen om tegemoet te komen aan toekomstige NaaS-eisen'.

Juniper Networks ziet IT-netwerken met de dag complexer worden. Moderne bedrijfsvoeringen hebben flexibiliteit en veerkracht nodig, en daarom stapt de IT-sector over op architecturen op basis van clouds en microservices. Met de oplossing Juniper Wireless Services driven by Mist AI, waarin de innovatieve Juniper Mist Cloud Architecture gecombineerd wordt met Mist AI en Juniper access points, wil de leverancier uit Californië de sector op weg helpen naar een zogenoemd Self-Driving Network. Het resultaat is één geïntegreerde, door AI aangestuurde bedrijfsoplossing, die gebruik maakt van een moderne, uit microservices opgebouwde cloud, die voorziet in precies de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is voor een succesvolle digitale transformatie.

NETGEAR pioniert al meer dan twintig jaar met geavanceerde netwerktechnologieën en bekroonde producten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders. Netwerkapparatuur voor professionele netwerken en thuisnetwerken, waaronder routers, switches, firewalls, modems, wireless oplossingen en NAS/SAN-systemen, geeft klanten toegang tot de meest geavanceerde wifi ter wereld. De Amerikaanse producent was in 2021 veel in het nieuws met de oplossing NETGEAR Insight Pro, waarmee het netwerk van NETGEAR Managed WiFi 'plug & play' kan worden ingesteld. Ook het beheer van bedrijfsnetwerken wordt steeds eenvoudiger; gewoon vanuit een gebruiksvriendelijke mobiele app of een cloud-portal. NETGEAR wil met Insight Pro dé innovatieve leider zijn die de wereld verbindt.

Vijf jaar geleden nam Riverbed Technology het Engelse softwarebedrijf Aternity over. De Amerikaanse marktleider op het gebied van 'universal network performance monitoring' kreeg met het platform van Aternity de mogelijkheid om vanuit het device van de gebruiker de enduser experience inzichtelijk te maken. Alle performance gerelateerde data wordt vanuit verschillende invalshoeken verzameld, waardoor onderlinge relaties in kaart worden gebracht en real-time inzichtelijk gemaakt met behulp van een digital experience index. De Amerikaanse ontwikkelaar, in Nederland gevestigd aan de Taurusavenue in Hoofddorp, zet hiermee naar eigen zeggen een nieuwe standaard in end-to-end visibility van netwerken en gebruikers.

TP-Link deed van zich spreken in 2021 met Omada, het portfolio voor software defined networking (SDN). Bij de uitrol van Omada in Nederland werkt de Chinese fabrikant nauw samen met resellers uit verschillende delen van het land, bij voorkeur met gespecialiseerde branchekennis van segmenten als recreatie, zorg, horeca en onderwijs. TP-Link Omada SDN is uiterst geschikt voor bijvoorbeeld een camping, school of hotel, vanwege de schaalbaarheid van het netwerk, dat bovendien via één enkele interface kan worden beheerd. Het portfolio integreert alle TP-Link netwerkapparatuur – access points, switches, gateways – in de cloud, waardoor alles eenvoudig centraal kan worden beheerd via een overzichtelijk dashboard.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!