Witold Kepinski - 31 maart 2022

Microsoft Arc enabled Azure Stack HCI beschikbaar in public preview

Microsoft Arc enabled Azure Stack HCI beschikbaar in public preview image

Microsoft kondigt de openbare preview aan van het beheer van virtuele machines op Azure Stack HCI via Azure Arc. Hiermee krijgen Azure-klanten consistente ervaring met het inrichten van virtuele Linux- of Windows-machines op Azure Stack HCI of in Azure vanuit de Azure-portal.

De integratie biedt ARM-sjablonen voor VM CRUD om een maximaal niveau van automatisering van infrastructuurimplementatie te bieden voor edge-infrastructuur waarop Azure Stack HCI wordt uitgevoerd.

Bovendien maakt Azure Arc-integratie Azure Stack HCI en de virtuele machines erop, eersteklas entiteiten in Azure met ARM-projecties. Dat betekent dat deze entiteiten native op rollen gebaseerde toegang kunnen hebben via ARM, wat selfservice bij VM-provisioning mogelijk maakt.

Met Azure Stack HCI kan men nu VM CRUD-machtigingen delegeren aan andere gebruikers en groepen in de organisatie om echt cloudachtig beheer op de edge-infrastructuur te brengen.

Enkele andere voordelen van ARM-projecties voor virtuele machines zijn dat de geprojecteerde entiteiten Locks & Tags kunnen hebben en onder organisatiebeleid kunnen worden geplaatst. Deze entiteiten kunnen globaal worden doorzocht in alle resourcegroepen en abonnementen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!